Här är Isabelle Gulldéns nya jobb – blir ny expert i storsatsande tv-kanalen: "Har kunskaper att bidra med"

Här är Isabelle Gulldéns nya jobb – blir ny expert i storsatsande tv-kanalen: ”Har kunskaper att bidra med”

”Bella” Gulldén har fått nytt jobb.
Storstjärnan kommer arbeta med Viaplays handbollssändningar.
– Jag har en del kunskaper att bidra med, säger hon.

Handbollsstjärnan har varit en av Sveriges bästa spelare genom flera år. Hon valde däremot att avsluta sin landslagskarriär 2020, och skrev nyligen på för Skåneklubben Lugi HF.

Nya jobbet

Under sin karriär är hon en av Sveriges mest framgångsrika spelare. Totalt har 32-åringen vunnit tio ligatitlar, blivit Champions League-mästare en gång och tagit två mästerskapsmedaljer med Sverige.

På landslagsnivå var hon en poängmaskin utan dess like och kastade in 846 mål på 224 matcher. Och när damlandslaget spelar EM kommande vinter är Gulldén åter i hetluften.

Bella Guldén, handbolls-EM
201211 Isabelle Gullden of Sweden celebrates during the EHF European Handball Championship match between Denmark and Sweden on December 11, 2020 in Herning. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0078

Men inte som spelare, utan som expert för Viaplays handbollssändningar.

– Jag älskar handboll och har spelat hela livet, så förhoppningsvis har jag en hel del kunskap att bidra med, säger hon enligt Expressen.

Hon fortsätter:

–  Man har olika sätt att se på handboll, och jag kommer förhoppningsvis kunna förmedla vad jag ser främst från ett spelförarperspektiv.

Gulldéns dom om Sverige

Sverige slutade femma i handbolls-VM i december. Tomas Axnérs landslag har som mål att vara som allra bäst till OS 2024, men Gulldén hoppas att Sverige kan slåss om medaljer redan under stundande EM.

– EM är alltid tuffare, men jag tror de är inne i ett bra stim där de hittat ett sätt att spela som passar dem. Jag tror att Sverige inom en snar framtid kommer vara med och slåss om medaljer, säger hon.

201128 Sveriges Isabelle Gullden under träningslandskampen i handboll mellan Sveriges och Ungerns damlandslag den 28 november 2020 i Trollhättan. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

EM har avkast i början av november senare i år. Det kommer däremot inte dröja så länge innan Gulldén debuterar i tv-kanalen. Hon kommer även att jobba med Viaplays Champions League-sändningar redan i vår.

LÄS MER: Elias Petterssons hårda sågning av sig själv – trots stora målsuccén i natt: ”Jag måste göra det bättre”

Få våra nyhetsbrev!