Handbollsikonen Magnus Wislander avslöjar sitt stora favoritlag i fotboll – bekräftar det som alla alltid anat

Handbollsikonen Magnus Wislander avslöjar sitt stora favoritlag i fotboll – bekräftar det som alla alltid anat

Magnus Wislander är en av svensk handbolls största genom tiderna.
Men vid sidan av kärleken till handbollen klappar även hjärtat för ett favoritlag i fotboll.
– Jag började hålla på dem redan när de låg i division ett. De spelade väldigt rolig fotboll, har ”Slangen” erkänt.

Redan på 80-talet slog han igenom stort i Redbergslid och öste in mål för göteborgslaget. Magnus Wislander gjorde 658 mål på 164 matcher och vann fyra SM-guld med det klassiska laget innan han lämnade Sverige för utlandsflytt.

Ikonen Wislander

1990 gick det stora flyttlasset från hemstaden Göteborg till handbollstokiga Kiel i Tyskland. Där Wislander skulle fortsätta ösa in poäng och förvandlas till en av handbollens absolut största genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, handboll
000130 Handboll, EM, Final, Ryssland – Sverige: Ljubomir Vranjes och Magnus Wislander, Sverige © Bildbyrån – 23726

Den långe svensken vann hela 13 titlar med storklubben THW Kiel och gjorde makalösa 1 371 mål på 369 matcher från sin position som mittsexa. Wislander skulle också bli ”Slangen” med hela det svenska folket för sina otroliga insatser i svenska landslaget under storhetsperioden med ”Bengan Boys”.

LÄS MER: Magnus Wislanders nya liv efter stroken och stora kroppsförändringen – ikonens ärliga ord: ”Är galen”

Hans favoritlag

Med Wislander i laget tog Sverige tre raka OS-silver, dubbla VM-guld, dubbla VM-silver, dubbla VM-brons och hela fyra EM-guld. Och Slangen gjorde så mycket som 1 185 mål på 384 landskamper i den blågula tröjan, vilket är flest mål och flest matcher i svensk handbollshistoria.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, handboll
210128 Magnus Wislander, expert commentator of Swedish Radio, poses for a portrait during a photo shoot with the Swedish men’s national handball team on January 28, 2021 in Cairo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0115

Magnus Wislander utsågs även till världens bästa handbollsspelare 1990 och så den riktigt tunga utmärkelsen som 1900-talets allra bästa handbollsspelare. Men vid sidan av kärleken till handbollen så klappar hjärtat även varmt för ett fotbollslag.

LÄS MER: Magnus Wislander avslöjar sanningen bakom knäppa bilden – från toaletten(!): ”Kom ut med ett asgarv”

Wislander avslöjar i en gammal intervju med Aftonbladet att hans stora favoritlag är IFK Göteborg. Vilket inte låter helt osannolikt för en ur-göteborgare och lojaliteten till ”Blåvitt” är stark.
– Jag började hålla på dem redan när de låg i division ett. De spelade väldigt rolig fotboll och sedan har det hängt med genom åren, som när Torbjörn Nilsson spelade och när de vann UEFA-cupen och så, berättar han i intervjun.

Vad tycker du om Slangens favoritlag? Dela artikeln och säg din åsikt!