Magnus Wislanders nya liv efter stroken och stora kroppsförändringen – ikonens ärliga ord: "Är galen"

Magnus Wislanders nya liv efter stroken och stora kroppsförändringen – ikonens ärliga ord: ”Är galen”

Det har hänt mycket i Magnus Wislanders liv senaste åren.
Nu öppnar handbollslegendaren upp om sin helt nya vardag.
– Jag mår väldigt bra i dag, säger 58-åringen i en intervju med SportExpressen.

Han är en av svensk handbolls absolut största någonsin och en sann legendar för hela sporten. Magnus Wislander var den stora ledaren i det så framgångsrika ”Bengan Boys” som skördade stora framgångar och etablerade Sverige högst upp i världstoppen under en epok.

Wislanders liv

Men de senaste åren har varit omtumlande för mannen som kallas ”Slangen”. För några år sedan drabbades han av en stroke och fick kämpa sig tillbaka för att bli helt återställd.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, handboll
201215 Magnus Wislander under en intervju den 15 december 2020 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0072

Sedan bara fyra månader efter helvetet bestämde sig Wislander för att sluta tycka synd om sig själv och istället köra Vasaloppet. I dag är han helt kvitt komplikationerna av stroken och lever ett helt nytt liv.

Helt nytt jobb

58-åringen, som utsetts till världens bästa handbollsspelare, har dock lämnat sporten i hans hjärta. Nyligen fick Wislander nytt jobb i en helt ny sport för honom när han tog över som förbundskapten för svenska landslaget i goalball, en bollsport för blinda och de med kraftigt nedsatt syn.

Tillsammans med tränarjobbet kommer han även att fortsätta sin tjänst på Postnord som produktionschef. Men nu öppnar han upp om första tiden på tränarjobbet och varför han valde det oväntade uppdraget.
– Lite grann var det slumpen. När jag fick frågan tänkte jag först att fan, jag kan ju ingenting om det här. Men när vi väl pratade vidare så blev jag mer och mer lockad och även om det tar tid så tar det inte all tid i världen. Jag tycker att jag har möjligheterna att jobba med detta och det är en ny utmaning som lockar. Man är ju lite koko också, men mycket handlar om att det blir något nytt spännande för mig i min ålder och att få träffa nya killar, hålla på med lagidrott, bygga en grupp och försöka få det att gå ihop på ett bra sätt, säger han i en intervju med SportExpressen.

”Är lika galen”

Handbollsikonen har även genomfört en stor kroppsförändring senaste året där allt startade med tv-programmet ”Den stora hälsoresan”. Där Wislander behövde komma i form igen efter sin stroke.
– Det var väldigt viktigt för min del att komma i gång med träningen eftersom jag hade en nedsatt vänstersida. Därför passade det alldeles utmärkt att göra det här. Det var en form som passade mig för att hitta tillbaka. Min fru är lika galen som jag så vi gjorde det tillsammans, säger han till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, handboll
210128 Magnus Wislander, expert commentator of Swedish Radio, poses for a portrait during a photo shoot with the Swedish men’s national handball team on January 28, 2021 in Cairo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0115

Under programmets gång tappade ”Slangen” över 8 kilo och minskade sitt kroppsfett radikalt. Genom stenhårt arbete och förändrad kost återvände kroppen så småningom till hans storhetsdagar som världsstjärna i handboll.
– Givetvis är det fascinerande att man vid 58 års ålder kan bygga muskler och vara bättre tränad än när man var 23, men det var inte det jag var ute efter. Jag ville komma i gång och bygga upp styrkan i min vänstersida, det var det som var mitt mål med det hela. Har man ett mål så kan det vara en vettig form, om man har koll på läget, säger han i intervjun.

Magnus Wislander har förändrat sin vardag och hur han lever sitt liv. Han försöker tänka på vad han stoppar i sig och fortsätta hålla igång med träningen för att må så bra som möjligt i sin vardag.
– Jag mår väldigt bra i dag. I min ålder gör jag det jag vill göra, jag spelar fotboll, tränar, kör lite folkrace och har det här nya uppdraget nu. Jag trivs med livet, säger han till SportExpressen.

Vi glömmer aldrig vad du gjort för svensk handboll. Dela artikeln för att hylla ikonen Magnus Wislander!

LÄS MER: Magnus Wislander avslöjar sanningen bakom knäppa bilden – från toaletten(!): ”Kom ut med ett asgarv”