Den gången handbolls-EM bjöds på den fräckaste straffreturen någonsin – chockade hela världen

Handbolls-EM pågår för fullt.
Då minns vi tillbaka på en av de fräckaste handbollsreturerna i ett mästerskap någonsin.

Handboll är vanligtvis inte den sporten som bjuder på de mest spektakulära målen. Ibland dyker det upp riktiga guldkorn, men inte i samma utsträckning som vi exempelvis kan se i fotboll eller hockey.

Oväntade returen

Men ibland händer det, och då är det verkligen oväntat. Vi minns tillbaka till handsbolls-EM i Kroatien 2018. I en högst avgörande match för Island, och i slutsekunderna, slår islänningen till men det mest fräcka returen på ett straffkast.

Island var piskade att vinna mot Serbien för att ha någon som helst chans att avancera till mellanrundan. I ställningen 26–25 tilldöms islänningarna en straff, som de förvaltar på det mest oväntade sättet.

Foto: YouTube

Det är veteranen tillika vänstersexan Gudjon Valur Sigurdsson som ska ta hand om kastet för Island. Då försöker han lobba bollen över den serbiske målvakten, men hans kast tar i ribban.

Sigurdsson backar tillbaka precis efter kastet, självsäker om att bollen kommer sitta, men rusar tillbaka mot bollen när han ser att den tar i motståndarmålets ribba.

Kastade sig

Då gör han det helt oväntade och kastar sig, innan bollen landar i marken, och på volley slår till bollen rakt in i mål. Det är ingen som riktigt uppfattar situationen och Island kvitterar till 26–26.

Islänningarna lyckades inte sedan ta sig vidare till mellanrundan, och var utslagna redan i gruppspelet. Bättre går det för våra nordiska vänner i år, som vann sin grupp och tog sig bekvämt vidare i mästerskapet.

Foto: YouTube

LÄS MER: När IFK-ikonen gjorde det mest osannolika solomålet – som utsetts till ett av CL-historiens(!) allra snyggaste

Få våra nyhetsbrev!