CHOCKEN: Förre landslagsspelaren död i trafikolycka – blev bara 36 år gammal: ”Fruktansvärt”

Handbolls-Sverige är i stor sorg.
Förre landslagsmannen Fredrik Larsson har omkommit i en trafikolycka, bara 36 år gammal.
– Det är fruktansvärt, säger förre förbundskaptenen Ola Lindgren till Sportbladet.

Under tisdagen vid 13-tiden hände den hemska trafikolyckan, rapporterar Sportbladet. Då Fredrik Larsson omkom efter att ha blivit påkörd av en lastbil när han var ute med cykeln.

Spelade VM 2011

Polisen rapporterar nu att händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafiken och vållande till annans död. Men ännu har ingen blivit anhållen för tragiska händelsen.

Fredrik Larsson, handboll
120512 Handboll, SM-final, Sävehof – Kristianstad: Fredrik Larsson, jubel Sävehof. © Bildbyrån – 73504

Larsson gjorde 36 landskamper för svenska handbollslandslaget och var med både under EM 2010 och hemma-VM 2011. Han debuterade i Elitserien 2002 för Skövde och har sedan spelat för Ystad och Hammarby, som han vann tre raka SM-guld med.

Vann flera SM-guld

Därefter skrev Larsson på för storklubben Kiel 2008. Men valde istället att riva kontraktet och flytta till spanska Aragon 2009 istället.

Fredrik Larsson, handboll
150804 Alingsås Fredrik Larsson poserar för ett porträtt den 4 augusti 2015 i Alingsås. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 58559

Sedan vände han hem till Sverige och vann guld med Sävehof 2011-12. Hansbollskarriären tog därefter slut i Alingsås 2016.

”Otroligt hemskt”

Förre handbollsspelaren blev bara 36 år gammal och lämnar efter sig sambo och två döttrar. 
– Det är otroligt hemskt. 36 år bara…det är en tragedi. Mina tankar går till hans familj, säger Ola Lindgren, som var förbundskapten för Larsson, till kvällstidningen.
– Jag minns honom som en glad och positiv kille som gillade sin sport. Som spelare var han lojal, professionell och en riktig lagspelare.

LÄS MER: BOMBEN: TV-profilen tar över som ny förbundskapten för svenska handbollslandslaget!