Tiger Woods nobbade sågade golftouren – avslöjar nu hur många miljarder(!) kronor stjärnan tackade nej till

Tiger Woods nobbade sågade golftouren – avslöjar nu hur många miljarder(!) kronor stjärnan tackade nej till

Flera golfstjärnor har valt att ansluta sig till den kritiserade LIV-touren. En som nobbade den var däremot Tiger Woods – och nu avslöjar vd:n hur många miljarder kronor som stjärnan tackade nej till.

Tiger Woods är en av de bästa golfspelarna genom alla tider. Amerikanen har vunnit ett tvåsiffrigt antal majors under karriären, och var världsetta i nästan två år i sträck.

Nobbade touren

Den senaste tiden har flera stora golfspelare valt att hoppa på den kritiserade LIV-touren. Den är finansierad av ett saudiskt investeringsbolag som har kopplingar till saudiska staten, och betalat ut stora summor pengar till de som valt att ansluta sig.

130808, Golf – US PGA Championship – Oak Hill Country Club: Tiger Woods – 08.08.2013 – USPGA Championship 2013 – Rochester Photo : Davis/Actionplus / Icon SPort © Bildbyrån

Tiger Woods har däremot varit tydlig. 46-åringen har inte haft något intresse alls av att hoppa över till den sågade touren, och riktade hård kritik mot de golfstjärnor som tagit steget.

– De vänder ryggen till det som gett dem positionen de är i nu. Det enda spelarna får ut är pengar för att spela några få event. Jag kan inte se att det här är något bra för spelarna eller någon, sa han inför British Open.

Så många miljarder tackade Woods nej till

Phil Mickelson, Dustin Johnson och svensken Henrik Stenson är några som valt att ansluta sig. De har blivit lockade med två miljarder, 1,5 miljarder respektive 550 miljoner kronor för att spela touren.

Men det är inga pengar jämfört med vad Tiger Woods blev erbjuden. Det har rapporterats om runt sju till åtta miljarder kronor – uppgifter som vd:n, Greg Norman, nu bekräftar.

190719 Tiger Woods of USA during the second round of the golf tournament The 148th Open Championship on July 19, 2019 in Portrush. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

– Summan var någonstans i den regionen ja, säger han enligt TT och fortsätter:

– Tiger är en av de viktigaste personerna inom golfvärlden och det är självklart att man måste titta på de bästa av de bästa. De hade redan kontaktat honom innan jag blev vd.

LÄS MER: Henrik Stensons pengaregn – drog in miljonbelopp på första segern i nya, kritiserade touren: ”Stolt”