Henrik Stensons pengaregn – drog in miljonbelopp på första segern i nya, kritiserade touren: ”Stolt”

Debut i nya touren.
Det blev succé och vinst direkt för Henrik Stenson som belönas med miljonbelopp.
– Jag är extremt stolt, säger han.

Henrik Stenson är tveklöst Sveriges främsta golfspelare på herrsidan någonsin. Han är en av hela världens bästa inom sporten, och fick året ett av de mest ärofyllda uppdrag en golfspelare kan tänka sig.

Stensons succédebut

Han blev kapten för Europas lag i Ryder Cup – men ett uppdrag han blev av med efter ha gått med i den hårt kritiserade LIV-touren. Henrik Stenson meddelade beskedet för ett par veckor sedan och blev lika fort av med uppdraget.

220606 Henrik Stenson efter invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Svensken har kritiserats hårt, men i natt debuterade han i touren. Och det blev succé direkt för 46-åringen – som vann hela tävlingen. Då passade han på att pika beslut om att han blev av med kaptensrollen i Ryder Cup.

– Jag antar att vi kan vara överens om att jag spelade som en kapten, säger han till SVT och fortsätter:

Så mycket drog han in

Det var Henrik Stensons första seger på många år. Att det var så länge sedan påverkade honom mot slutet av söndagens tävling.

– Det har varit lite svajigt att komma hit, jag har inte lyckats vinna på några år, så det blir lite extra press när du tävlar om segern, säger han och fortsätter:

– Det har varit köriga tio dagar och jag är extremt stolt över att jag lyckades fokusera som jag gjorde.

220612 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 12, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Svensken uppges ha fått runt 550 miljoner kronor för att gå med i LIV-touren, och efter första segern väntar ett nytt pengaregn. Inte riktigt på samma summa men enligt siffror hämtar han hem nästan 41 miljoner kronor för den individuella segern.

Han får också en bonus på cirka 3,8 miljoner kronor eftersom hans lag, Majesticks, slutade på andra plats i Bedminsters lagtävling.

LÄS MER: SHL-mästaren river sitt kontrakt med nya klubben för spel i KHL – kritiseras nu: ”Handlar om pengar”