Stora chockbeskedet: Världens bästa golfare och Ludvig Åbergs rival gripen av polis mitt under majortävlingen

Världsettan Scottie Scheffler greps under fredagen av polis, enligt Sky Sports.
Amerikanen var på väg till Valhalla Golf Club i Kentucky, där PGA-mästerskapet just nu avgörs, när han stoppades av polis och greps.

Enligt ESPN handlar det om en incident där världsettan inte följde polisens instruktioner vid en köbildning efter en dödsolycka.

Scottie Scheffler försökte passera en polisbil, vilket inte var tillåtet och polisen ska då ha bett 27-åringen att stanna. Därefter greps världsettan och fördes in i en polisbil.

Artikeln fortsätter nedanför.

I en video på X, från ESPN-journalisten Jeff Darlington, hörs en polis säga: ”Just nu ska han in i fängelse. Han ska till fängelse, och det finns inget du kan göra åt saken”, se videon här nedanför.

Trots det ska Scheffler alltså redan ha släppts.

Köbildningen berodde på en dödsolycka vid banan, där en person har omkommit efter att ha blivit påkörd av en buss. Det uppger ESPN enligt AP.

LÄS MER: Ludvig Åbergs nya jätteshow – superslaget får precis hela golfvärlden att ställa sig upp och applådera: ”Snuskigt bra!”

På grund av dödsolyckan sköts starten av andra rundan upp i en timme och 20 minuter. Därmed börjar den andra ronden klockan 14.35, svensk tid. Det bekräftar tävlingen på sitt X-konto. Scheffler slår ut klockan 16.08. Det finns inga uppgifter om att gripandet ska påverka Schefflers deltagande i tävlingen.

Scheffler ligger på tolfte plats efter första rundan i majortävlingen, och är den stora förhandsfavoriten.

Amerikanen har dominerat golfen de senaste månaderna, och har vunnit i fyra av sina fem senaste starter. Däribland US Masters, för andra gången i karriären.

Ludvig Åberg slår ut klockan 20.38 i kväll, men är hela tio slag efter ledande Xander Schauffele.

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev