När Phil Mickelson tröttnade helt på Tiger Woods dominans – och gjorde det förbjudna på första tee

Tiger Woods har vunnit i stort sett allt som går att vinna.
Ofta före legendaren Phil Mickelson.
En gång tröttnade Mickelson helt – och gjorde det förbjudna redan på första tee.

Tiger Woods slog igenom med dunder och brak 1997, och under inledningen av hans karriär så visade han upp spel och vann tävlingar på ett sätt som golfen kanske aldrig skådat förut. Woods vann allt, ofta ofantligt överlägset, och det spelade sällan någon roll vilken tävling det gällde.

Avbröt speakern

Ungefär samtidigt – i slutet av 90-talet och början av 00-talet – slog Phil Mickelson igenom med dunder och brak. De båda har varit stora rivaler under hela karriären, och anses båda bland golfens största någonsin.

Phil Mickelson, golf
Phil Mickelson. FOTO: Youtube.

Men Mickelson har, trots att han vunnit hela fem majors och 44 PGA Tour-tävlingar, hela tiden varit överskuggad av Tiger Woods. Och en gång så fick Mickelson nog på dominansen – och gjorde det förbjudna.

Rev ner asgarv

Det var inför Tourfinalen 2002, och Mickelson och Woods hade hamnat i samma boll inför den första tävlingsdagen. På allra första tee, innan första utslaget, så presenterades de båda spelarna och vinsterna de tagit under säsongen redovisades.

Tiger Woods, golf
Tiger Woods. FOTO: Youtube.

När speakern presenterade Tiger Woods så höll snacket på i evigheter, då han kom från en kanonsäsong. Phil Mickelson fick då nog och avbröt skämtsamt speakern, någonting man sällan – om ens någonsin – sett en spelare göra.

– Ja, ja, vi fattar, sa han högt.

Publiken svarade med ett asgarv till Mickelsons kommentar, precis samma reaktion bjöd även Tiger Woods på.

Dela för att hylla Phil Mickelson, en av golfens allra största!

Se videon här:

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!