Anna Nordqvist storspelar mitt i den tragiska sorgen: "Jag ger aldrig upp"

Anna Nordqvist storspelar mitt i den tragiska sorgen: ”Jag ger aldrig upp”

Anna Nordqvist spelar golf igen – och med tanke på omständigheterna gör hon det nästan ofattbart bra. Svenskan ligger fyra i LPGA-tourens finaltävling i Florida.

För knappt en månad sedan drog sig Anna Nordqvist ur en tävling i Sydkorea efter beskedet att ex-maken Kevin McAlpine, som hon skiljde sig från under året, hade avlidit.

I förra veckan tävlade hon igen och den här veckan spelar 36-åriga Nordqvist också tourfinalen i Naples, Florida, innan hon planerar att ta ett längre uppehåll.
– Jag är en fajter och ger aldrig upp, jag ville inte vänta till i februari innan jag peggade upp igen. Det kändes som att jag behövde komma tillbaka till jobbet. Man måste börja någonstans, säger hon enligt LPGA-touren.

”Trodde jag skulle svimma”

Nordqvist berättar samtidigt hur dåligt hon mår och hur tuff kampen är för att över huvud taget orka spela golf just nu. På en lektion med sin coach inför återkomsten till touren hann hon slå tre bollar innan det kändes som att hon inte kunde andas.
– Två dagar tidigare försökte jag slå lite och det snurrade så mycket i huvudet att jag trodde att jag skulle svimma, så jag fick avbryta träningen. Att jag lyckades spela fyra rundor förra veckan, det gjorde mig stolt och det kändes som en seger bara att pegga upp.

Artikeln fortsätter nedanför.

För Nordqvist, som bor i Arizona, har det också betytt mycket att få träffa vänner och kollegor på LPGA-touren igen.
– Tuffa saker sätter definitivt golfen i ett annat perspektiv. Jag är lyckligt lottad som får vara här. Alla har varit så stöttande och visat så mycket kärlek.

Åtta birdies

Den här veckans tourfinal, där de 60 bästa i ”Race to CME Globe” deltar, har börjat strålande för Anna Nordqvist. 65 slag, efter åtta birdies och bara en bogey, ger henne en fjärdeplats efter första rundan i tävlingen där vinnaren kammar hem en prischeck på 2 miljoner dollar (runt 20 miljoner kronor). Nordqvist är två slag bakom ledarduon: japanskan Nasa Hataoka och kinesiskan Yin Ruoning.

Linnea Ström och Madelene Sagström inledde båda med 68 slag. Linn Grant fick en mardrömsstart och var +4 efter två hål, men repade sig rejält och slutade dagen på 69 slag. Maja Stark gick runt på 73 slag och ligger långt ned i resultatlistan.