Bomben: Tiger Woods son kan göra precis som Armand Duplantis – Annika Sörenstam erkänner

Annika Sörenstam och Tiger Woods är två av golfvärldens största ikoner.
Nu kan båda deras söner som är stora golftalanger välja att tävla för Sverige.
– Absolut, man vet aldrig, erkänner Annika Sörenstam för Sportbladet.

Båda två är enorma ikoner inom golfsporten och har dominerat var sin sida genom åren. Vi pratar så klart om golfdrottningen Annika Sörenstam och golfkungen Tiger Woods.

Annika & Tiger

Sörenstam vann hela tio majortitlar och anses vara den allra bästa damgolfaren genom tiderna. Medan Woods kan stoltsera med 15 majortitlar och ses också som den allra främste herrgolfaren någonsin.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlie Woods, Tiger Woods, golf
Tiger Woods, right, hugs his son Charlie Woods, left, after finishing the 18th hole during the final round of the PNC Championship golf tournament Sunday, Dec. 18, 2022, in Orlando, Fla. (AP Photo/Kevin Kolczynski) FLKK119

Tidigare i år träffades båda legendarerna i samband med PNC Championship-tävlingen där de spelade tillsammans med sina söner.
– Visst var det kul. William är superintresserad av golf och spelar hela tiden. Han följer tourerna och spelarna överallt, han lever för golf, så att få träffa de här spelarna som han ser på tv, läser om och har vuxit upp med tycker han är jättekul. Han fick träffa Tiger personligen och det är ju en förebild för honom, säger Sörenstam i en intervju med Sportbladet.

LÄS MER: Nya beskedet om Henrik Stenson efter kontroversiella beslutet som väcker stor avsky i golfvärlden

Golfsönerna

12-årige William går i mamma Annikas fotspår och 14-årige Charlie går i pappan Tigers fotspår och båda två spås en lysande framtid inom golfen som två stortalanger redan i unga åldrar. Förutom deras ikoner till föräldrar har båda barnen ytterligare en sak gemensamt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlie Woods, golf
Charlie Woods tees off on the 4th hole during the final round of the PNC Championship golf tournament Sunday, Dec. 18, 2022, in Orlando, Fla. (AP Photo/Kevin Kolczynski) FLKK101

Båda två har svenska mammor och kan därför välja att tävla för Sverige. Charlie Woods mamma är nämligen Tigers exfru Elin Nordegren och därmed finns en öppning för att göra precis som stavhoppsstjärnan Armand Duplantis gjorde och välja bort USA för Sverige.
– Jag vet inte om Charlie har svenskt pass. William har det i alla fall, men godkänns det? Jag vet inte vad som gäller. Men absolut, man vet aldrig! Om de skulle kunna representera Sverige i något slags världsmästerskap, då borde det kunna bli så, erkänner Annika Sörenstam i intervjun.

LÄS MER: Hjärtevärmande bilderna på Annika Sörenstam och Tiger Woods – och fina gesten till sonen: ”Älskar det”

Svenska golfikonen är också redan imponerad över sonen Williams framfart som golfare, bara 12 år gammal.
– Han gick under par för första gången i veckan, från röd tee – cirka 5 000 meter. Han var superglad och vi var stolta. Han tycker det är jättekul. Han spelade i går (på Ullna GC) och gjorde fem birdies i alla fall. Det här är hans dröm, sen får vi se hur det blir, men han har ett grymt närspel, det kan jag tala om, säger hon till kvällstidningen.

Vill du se Charlie Woods tävla för Sverige? Dela artikeln och säg din åsikt!