Nya beskedet om Henrik Stenson efter kontroversiella beslutet som väcker stor avsky i golfvärlden

Hela golfvärlden pratar just nu om det nya beslutet.
Där kritiserade LIV-touren går ihop med PGA-touren och Europatouren.
Nu ger även svenska golfförbundet nytt besked om Henrik Stenson.

Förra sommaren fick svenske golfstjärnan Henrik Stenson ta emot enorm kritik från alla möjliga håll. Efter att han valt att gå över till den hårt kritiserade LIV-touren som är finansierad av Saudiarabien.

Stenson-kritiken

Det kontroversiella bytet gjorde så att Stenson förlorade uppdraget som kapten för Europa i Ryder Cup. Dessutom valde Svenska golfförbundet att inte förlänga sitt avtal med Henrik Stenson och såg honom inte längre som ”en förebild för svenska golfjuniorer”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
220612 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 12, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0396

Men nu har allt förändras igen efter den jättesnackis som väckt oerhört starka känslor i golfvärlden. LIV-touren har slagits ihop med PGA-touren och Europatouren och förändrat den internationella golfen rejält.

LÄS MER: Lasse Granqvist säger nu det som alla svenskar tänker efter Zlatans avsked till fotbollen

Beslut om LIV-tour

Många har kritiserat beslutet att ge vika och släppa in LIV-touren och nu kommer även nytt besked om Stenson. Svenska golfförbundet ger nu sin dom om svenske golfstjärnan efter det förändrade läget.
– Det är viktigt att vi är noga med fakta. Det enda vi har gjort, vilket många verkar ha svårt att förstå, är att vi inte förlängde vårt avtal med honom för att vi ansåg att det han representerar inte är i linje med det vi tror på i svensk golf. LIV Golf är någonting annat. Det är en uppvisningsserie, ett format där alla är inbjudna och ingen åker ut. Det tycker inte vi är någon tävling och det var därför vi inte förlängde. Som jag förstår det har det här beslutet inte ändrat något vad som händer med saudierna och LIV, säger generalsekreteraren Gunnar Håkansson enligt TT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
220606 Henrik Stenson efter invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0187

Men situationen kan komma att förändras om Stenson återgår till någon av de andra tourerna eller om LIV läggs ned.
– Då är förutsättningarna som de var innan och det är ett annat läge. Då får vi fundera på hur vår verksamhet ser ut och Henrik får fundera på vad han vill göra, erkänner Gunnarsson i intervjun.

LÄS MER: Bianca Salmings underbara glädjebesked efter stora sorgen – får nu den största äran: ”Jag fick en chock”

Svenska golfförbundets generalsekreterare ser det ändå som ett bra beslut att tourerna går samman.
– Vi tycker att det är bra om toppgolfen kommer samman. Det är det bästa för sporten, att de bästa spelarna spelar mot varandra. Över tid var det oundvikligt och något vi såg komma så det är väl i grunden bra, säger Gunnar Håkansson till nyhetsbyrån.

Vad är din ärliga åsikt om LIV-touren? Dela artikeln och säg vad du tycker!