Lasse Granqvist säger nu det som alla svenskar tänker efter Zlatans avsked till fotbollen

Lasse Granqvist säger nu det som alla svenskar tänker efter Zlatans avsked till fotbollen

Zlatan Ibrahimovic har hyllats av alla senaste dagarna.
Men den som nog säger det allra bäst är Lasse Granqvist.
Tv-profilen sätter verkligen rätt ord på det alla svenskar tänker efter stora avskedet.

På söndagen kom så dagen som många ändå anade men inte vågade tro på fullt ut. Zlatan Ibrahimovic gav sitt dystra besked och avslutade fotbollskarriären för gott.

Zlatans avsked

Det blev enormt känslosamt på San Siro när ”Ibra” tackades av på bästa sätt av Milan och supportrarna. En tårögd Zlatan tog därmed farväl av hela fotbollsvärlden och 41 år gammal kan han se tillbaka på en fantastisk fotbollskarriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Ibrahimovic har lyckats uppnå vad få andra fotbollsspelare har fått göra och spelat i hela 24 år samt vunnit otroliga 32 titlar med nio olika klubbar under karriären. Det är verkligen en epok som nu tar slut och senaste dagarna har hyllningarna svämmat över.

LÄS MER: Oväntade jättekritiken mot Zlatan efter avskedet till fotbollen: ”Du ångrar inte det alls”

Granqvists ord

Alla har velat uttrycka sig med stora ord, tacka för allt och dela med sig av minnen från den så unike Zlatan Ibrahimovic. Många svenskar har tagit till sociala medier för att hylla vårt lands främste fotbollsspelare genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, fotboll
Lasse Granqvist säger några väl valda ord om Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Twitter

Men ingen säger det lika bra som den vältalige Lasse Granqvist. Den folkkära C More-profilen sätter verkligen rätt ord på vad alla svenskar tänker om Zlatan i det här läget i en video som fått spridning på Twitter, se den här nedanför.
– Zlatan Ibrahimovic. Vi kan sätta punkt där. Det behöver inte sägas någonting mer. Därför att vi då har sagt den enskilde spelaren som är den störste i svensk fotbollshistoria genom alla tider, säger Granqvist i klippet som är några år gammalt men fortfarande högst aktuellt.
– Jag är glad att en del av min yrkeskarriär har fått vara samtida med Ibrahimovic. Jag var inte med när andra som har betytt mycket för svensk fotboll var starka på 40-, 50-, 60-, 70- och och framåt.

LÄS MER: Zlatan ritar ut sin absoluta drömelva – försök hålla dig för skratt när du ser namnet längst ned på pappret

Sedan väljer Lasse Granqvist sina ord på bästa och mest respektfulla sätt för en livs levande legendar som nu sätter punkt för spelarkarriären, se videon här nedanför.
– Men jag tror att Ibrahimovics verkligen största del kommer att bli klar för oss först en stund efter att han lagt av. Därför jag tror dessvärre att det kommer ta väldigt, väldigt lång tid, om det ens inom ramen för min livstid kommer hända igen, att vi får en spelare av den digniteten. Så, jag kanske inte ens behöver säga Zlatan Ibrahimovic. Jag nöjer mig med Zlatan.

Hur mycket kommer du att sakna Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: