Oväntade jättekritiken mot Zlatan efter avskedet till fotbollen: "Du ångrar inte det alls"

Oväntade jättekritiken mot Zlatan efter avskedet till fotbollen: ”Du ångrar inte det alls”

Zlatan Ibrahimovic har lagt skorna på hyllan.
Han har hyllats av de allra flesta senaste dagarna.
Men nu kommer också stor kritik mot 41-åringen.

På söndagskvällen kom chockbeskedet som många ändå befarat men ändå inte trodde skulle ske. Zlatan Ibrahimovic meddelade hela fotbollsvärlden att karriären är officiellt över.

Zlatans farväl

41-åringen var oerhört känslosam när han släppte bomben i samband med Milans sista match för säsongen. Sedan dess har ”Ibra” hyllats av de allra flesta för sin fantastiska fotbollskarriär och hur unik han varit både som idrottsman och människa under 2000-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Men inte alla är lika lyriska för det har även riktats stor kritik mot Ibrahimovic efter det stora avskedet till fotbollen. DN-reportern Ebbe Gertten vädrar nu sin tydliga irritation med anledning av att han är från Malmö.
”Jag stod hand i hand med pappa och väntade nervöst på att du skulle komma ut från det slitna omklädningsrummet. Du hälsade på mig vänligt, sprack upp i ditt patenterade leende. Jag blev generad över att min stora idol stod där mitt framför mig. Du lämnade efter dig ett signerat idolkort ”Till Ebbe från Zlatan”. Kvar stod en frälst femåring som skulle dyrka dig innerligt”, skriver han i en krönika på Dagens Nyheter om sitt första möte med Zlatan.

LÄS MER: Olof Lundh avslöjar nu sanningen om den omtalade relationen till Zlatan: ”Många tror att…”

Kritik mot Ibra

Gerttens favoritlag är Malmö FF och han, likt många andra MFF-supportrar, känner sig oerhört sviken av Zlatan Ibrahimovic. Efter att den svenske storstjärnan plötsligt blev delägare i Hammarby, vilket resulterade i att hans staty totalförstördes i Malmö.
”Vi har försvarat dig när du gjort plumpa och misogyna uttalanden. Du har lekt med våra känslor, gjort hintar om att du en dag ska återvända hem och frälsa oss på nytt. Vi har rest en staty över dig. Men tre veckor efter att monumentet över din storhet rests valde du att bedra oss med en annan. En som du sa var mycket finare än vi. Din affär med Hammarby är lika olycklig som ologisk. Den borttagna statyn fick bli symbolen för en brusten kärlek och en hjärtesorg som jag nog aldrig kommer komma över”, skriver han i sin krönika.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230324 Zlatan Ibrahimovic of Sweden in the mixed zone after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Belgium on March 24, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0340

Många malmöiter som vuxit upp med Zlatan som den stora idolen och förebilden har i dag en mycket känslig relation till honom. Det märks väldigt tydligt på krönikören Ebbe Gerttens tydliga kritik i sin text.
”En del av mig och min barndom dog den dagen du valde att sälja ut din Malmösjäl. Jag blev bedragen av min stora idol inför hela världens beskådan. Minnen och stoltheten av att ha delat samma hemstad går inte att känna längre. Femåringen som generat stått med idolkortet i handen har blivit bedragen, och stjärnan verkar inte ångra det alls. När du nu avslutar din fotbollskarriär går jag vidare med en axelryckning men med en sorg i bröstet”, skriver han som avslutning i krönikan.

Vad tycker du om kritiken mot Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Dejan Kulusevskis hyllning till Zlatan – säger fem ord som ger hela fotbollsvärlden total gåshud