Olof Lundh avslöjar nu sanningen om den omtalade relationen till Zlatan: "Många tror att..."

Olof Lundh avslöjar nu sanningen om den omtalade relationen till Zlatan: ”Många tror att…”

Olof Lundh har i många år bevakat Zlatan Ibrahimovic.
De har också hamnat i luven på varandra flera gånger.
Nu öppnar tv-profilen upp om den omtalade relationen till ”Ibra”.

En era har tagit slut när Zlatan Ibrahimovic nu bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan. Efter hela 24 år i proffsfotbollen och spel för nio olika klubbar har 41-åringen fått nog och går i pension.

Zlatans avsked

”Ibra” har vunnit titlar i nästan varenda klubb han representerat och varit en världsspelare på planen och en stor profil vid sidan om under hela 2000-talet. En som haft en speciell relation till Zlatan genom är TV4-journalisten Olof Lundh.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fotboll, Zlatan Ibrahimovic
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Tv-profilen har bevakat Ibrahimovic länge och ofta fått iklä sig rollen som en av få som vågar ställa de ”tuffa frågorna” till den svenske storstjärnan. Vilket har resulterat i flera duster mellan de båda två.

LÄS MER: Zlatans råfräcka skämt om bortgångne Mino Raiola får hela fotbollsvärlden att skratta mitt i avskedet

Lundh om ”Ibra”

Lundh erkänner att han blev förvånad av Zlatans avsked till fotbollen och avslöjar nu sanningen om sin relation till ”Ibra”.
– Det är väl sant att han har reagerat på en del grejer som jag har frågat om. Det får man leva med. Det betyder inte, som många tror, att jag tycker illa om honom. Jag ser det som att vi har olika roller och jag tror att han innerst inne har fattat det också. Jag är full av beundran för det som Zlatan har gjort, sedan gillar jag inte allt han har gjort, säger han i en intervju med SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, fotboll
220320 Cmore:s expert Olof Lundh under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Malmö FF den 20 mars 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0178

Tidigare har Zlatan bland annat sagt till Olof att ”det blir en extra kick när du får ont i magen”. Men Lundh ser inget problem i att han fått vara den som ställt de kritiska frågorna till Ibrahimovic men tycker också att man journalist kan få alldeles för ”mycket skit om man säger något negativt” om Zlatan.
– Det är som att det bara är svart eller vitt när det kommer till Zlatan. Vilket jag tycker är lite konstigt, inte minst bland journalister. Som att inte någon kan stå mitt emellan, utan antingen måste man vara ”Zlatanist” och då kan man bara skriva det positiva och titta bort från det andra. Eller så lägger man sig i någon annan fåra, som Alex Schulman har gjort i ett par krönikor, säger TV4-reportern i intervjun.
– Jag vill överhuvudtaget inte tillhöra någon sida, och jag är inte rasist som en del tycker att jag är för att jag har kritiserat honom. Och jag slickar inte hans röv som en del andra tycker.

LÄS MER: Janne Anderssons tydliga krav efter Zlatans stora avsked till fotbollsvärlden: ”Vore jättekonstigt”

Där riktar Olof Lundh tydlig kritik mot svenska medier i stort under de många årens bevakning av Zlatan Ibrahimovic som både fotbollsspelare och människa.
– Det är klart att vi har varit lama på ett sätt. Samtidigt som det är fruktansvärt svårt med tanke på att han är en så stor stjärna ute i världen. Jag tycker att det är intressant nu att titta på Norge och (Erling) Haaland, där det är exakt samma sak. Den enorma storheten över att ha fått fram en spelare som tillhör de bästa i världen, samtidigt som man ska titta på de andra sidorna. Det är otroligt svårt, säger han till kvällstidningen.  

Hur mycket kommer du att sakna Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!