Janne Anderssons tydliga krav efter Zlatans stora avsked till fotbollsvärlden: "Vore jättekonstigt"

Janne Anderssons tydliga krav efter Zlatans stora avsked till fotbollsvärlden: ”Vore jättekonstigt”

Fotbollskarriären är över för Zlatan Ibrahimovic.
Nu reagerar förbundskaptenen Janne Andersson på avskedet.
Och han är tydlig med ett enda krav efter storstjärnans farväl.

Så är fotbollskarriären till slut över för Zlatan Ibrahimovic. Han hann bli 41 år gammal och gjorde hela 24 år som seniorspelare när allting började i Malmö 1999.

Zlatans karriär

Det blev otroliga 988 matcher och 573 mål för ”Ibra” som erövrade alla länder som han kom till och kan summera makalösa 32 titlar under den framgångsrika karriären. Zlatan representerade hela nio olika klubbar under den långa resan som professionell fotbollsspelare och nådde framgång med samtliga lag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

På landslagsnivå har Ibrahimovic också varit oerhört framgångsrik genom åren. Visserligen blev det aldrig någon titel med Sverige men Zlatan har öst in mål i den blågula dressen och är svenska landslagets meste målskytt genom tiderna på herrsidan.

LÄS MER: Zlatans råfräcka skämt om bortgångne Mino Raiola får hela fotbollsvärlden att skratta mitt i avskedet

Jannes krav

62 landslagsmål på 122 landskamper blev hans facit för Blågult och Zlatan kommer för alltid bli ihågkommen för sina oförglömliga hjälteinsatser samt spektakulära fullträffar. Efter avskedet till fotbollskarriären reagerar nu förbundskaptenen Janne Andersson och han kommer med ett tydligt krav.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, fotboll
230531 Janne Andersson, Head coach of Sweden during a press conference on May 31, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0204

Vi måste nämligen ta tillvara på Zlatan Ibrahimovic och utnyttja hans makalösa karriär som världsspelare.
– Vi i svensk fotboll måste ta hand om och använda oss av en spelare och person som Zlatan. Hans erfarenhet och hans egenskaper, sedan om det är något konkret kring A-landslaget eller på något annat sätt, det vet jag inte. Men vi måste prata om det och de som styr skutan, säger Janne i en intervju med Radiosporten.

LÄS MER: Kungahusets vackra hyllning till Zlatan efter avskedet – underbara bilden på Estelle och Oscar: ”Så fint gjort”

”Jättekonstigt”

Vilken roll det handlar om är han inte så säker på.
– Nä, men jag tror inte att han varit så mycket av en kontorsmänniska. Men det ska han ju vilja själv och det får han fundera på ett tag om vad han vill göra, erkänner Janne för radiokanalen.

Janne Andersson är helt på det säkra att svensk fotboll måste erbjuda Zlatan någon slags roll efter spelarkarriären, det är något som är säkert.
– Att vi inte skulle försöka hitta någon roll där vi verkligen kan ta del av hans enorma erfarenhet, det vore jättekonstigt om vi inte gjorde det, säger förbundskaptenen i intervjun.

Vad tror du att Zlatan kommer att göra härnäst? Dela artikeln och säg din åsikt!