Zlatan ritar ut sin absoluta drömelva – försök hålla dig för skratt när du ser namnet längst ned på pappret

Zlatans karriär var enastående.
Och han hann med att spela med några av historiens största.
En gång satte han sig ned och kritade ned sitt absoluta drömlag av medspelare – med en helt klockren detalj längst ned på pappret.

I söndags tog det så slut, sagan som varit Zlatan Ibrahimovic. Han slog igenom i Malmö i slutet 90-talet, och därefter har det var ett enda stort segertåg. Ibrahimovic gjorde succé i lag efter lag, och land efter land, och när han avslutade karriären nu för några dagar sedan gjorde han det som en av tidernas absolut största.

Otrolig karriär

Få spelare har vunnit lika många titlar, och gjort lika många mål, som vår svenske superstjärna, men under karriären har Ibrahimovic även hunnit med att spela med några av historiens största. Det är snudd på omöjligt att göra en lista av vilka av alla lagkamrater som faktiskt varit bäst, men detta har Zlatan faktiskt försökt sig på.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
230218 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A football match between Monza and Milan on February 18, 2023 in Monza. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Sky Sports Italia har nämligen, efter att Ibrahimovic avslutat karriären, uppmärksammat det drömlag Zlatan satte ihop i boken ”Jag är fotboll”, som släpptes 2018. I boken hade Zlatan själv satt sig ner, och via papper och penna skrivit den absolut bästa elvan bestående av spelare han spelat med. Eller, tio lagkamrater, om man ska vara korrekt.

LÄS MER: Spännande uppgifter om Zlatan – nya rykten om superstjärnan efter beskedet som skakat om Milan i grunden

Detaljen i drömelvan

Någonting som många skrattat åt är nämligen att det längst ned på pappret är Ibrahimovics egna namn som är nedskrivet. Det är inte så förvånande att Zlatan väljer sig själv i sin drömelva, men med tanke på den karriären han haft så är det kanske inte så märkligt heller. I övrigt så är det ett helt makalöst lag som Zlatan satt ihop, och det är svårt att se hur något lag i världshistorien skulle rå på. Vad sägs, till exempel, om att ha målvaktsikonen Julio Cesar på bänken, tillsammans med Andrés Iniesta och Fabio Cannavaro?

Foto: Sky Italia/Jag är fotboll

I startelvan så finns Gianluigi Buffon i mål, och framför sig har han en backlinje bestående av Lilian Thuram, Thiago Silva, Alessandro Nesta och Maxwell. Mittfältet består av Xavi, Patrick Vieira och Nedved – och längst fram är en trio av Lionel Messi, Ronaldinho, och Zlatan själv. Ett helt oslagbart lag, och visst är det väl bara för klockrent att Zlatan väljer att sätta sig själv som anfallare? Vilken ikon!

LÄS MER: Oväntade jättekritiken mot Zlatan efter avskedet till fotbollen: ”Du ångrar inte det alls”