Bianca Salmings underbara glädjebesked efter stora sorgen – får nu den största äran: "Jag fick en chock"

Bianca Salmings underbara glädjebesked efter stora sorgen – får nu den största äran: ”Jag fick en chock”

Bianca Salming har en tuff tid bakom sig.
Nu kommer det stora glädjebeskedet för 24-åringen.
Hon får den stora äran som en av årets sommarpratare i P1.

Senaste året har varit oerhört jobbigt för Bianca Salming som ungefär vid den här tiden i fjol fick mardrömsbeskedet. Pappa Börje Salming hade drabbats av den obotliga sjukdomen ALS.

Börjes bortgång

Det gick sedan alldeles för snabbt och pappa Börjes tillstånd förändrades drastiskt under hösten 2022. Bianca och resten av familjen samlades runt Börje under den sista tiden och uppfyllde hans önskningar ända in till slutet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
230211 Bianca Salming intervjuas inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

24 november somnade Salming in med sina nära och kära vid sin sida. Över ett halvår har gått sedan dess och Bianca Salming har hanterat sorgen genom att bland annat fokusera på sin friidrottskarriär och träningen.

LÄS MER: Stig Salmings hjärtekrossande bekännelse om bortgångne Börje – orden som berör alla svenskar

Biancas chock

Hon är en av Sveriges främsta mångkampare och har hittills samlat på sig 13 SM-guld i flera olika grenar. I dag kom också det stora glädjebeskedet för 24-åringen som har blivit utvalde som en av årets sommarpratare i P1.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
230302 Bianca Salming of the Swedish athletics team poses for a portrait at a press event during the European Athletics Indoor Championships on March 2, 2023 in Istanbul. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0405

Den 4 juli får Bianca Salming den stora äran att öppna upp sig för svenska folket i det så populära radioprogrammet ”Sommar i P1”. Det trodde hon verkligen inte skulle bli verklighet.
– När man fick förfrågan så var det mest som en chock för att jag kände: ”Men gud, jag har väl inget att dela med mig av”. Men när man suttit ned så har det varit väldigt kul att få lyfta upp det som jag vill prata om och det känns som en väldigt stor ära, säger hon till Sveriges Radio.

LÄS MER: Glenn Hysén avslöjar sitt livsavgörande beslut efter ikonen Börje Salmings bortgång: ”Jag har bestämt mig”

Friidrottaren ger även en liten fingervisning vad hennes sommarprogram kommer att handla om.
– Kanske lite nyheter om karriären och friidrotten, även tankar som jag inte velat dela med mig av förut men som jag vill prata om nu, säger hon i intervjun.

Ser du fram emot Bianca Salmings sommarprat? Dela artikeln och säg din åsikt!