Glenn Hysén avslöjar sitt livsavgörande beslut efter ikonen Börje Salmings bortgång: "Jag har bestämt mig"

Glenn Hysén avslöjar sitt livsavgörande beslut efter ikonen Börje Salmings bortgång: ”Jag har bestämt mig”

Glenn Hysén fick en rejäl tankeställare när Börje Salming gick bort.
63-åringen bestämde sig då för att ta ett livsavgörande beslut.
– Jag har bestämt mig, avslöjar Hysén för SportExpressen.

Han är en av svensk fotbolls främsta mittbackar genom tiderna. Glenn Hysén vann dubbla guldbollar och var lagkapten för svenska landslaget under storhetstiden.

Hyséns karriär

Den glade göteborgaren vann Uefacupen med IFK Göteborg och sig sedan ut i Europa med spel för storklubbarna Fiorentina och Liverpool. Efter spelarkarriären har Hysén lyckats hålla sig ständigt relevant med olika tv-framträdanden och även uppdrag som expertkommentator.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
150318 Glenn Hysén under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

I dag har Hysén blivit 63 år gammal och det stillsamma livet som pensionär närmar sig snabbt. Men nu avslöjar fotbollslegendaren att han tagit ett livsavgörande beslut och öppnar upp om den närmsta framtiden.
– Jag har förtidspensionerat mig, jag är inte 65 ännu. Jag kände för det när man ser vissa saker som händer. Framförallt det här med Börje Salming, säger Hysén i en intervju med SportExpressen.
– Han går från att vara hur pigg som helst, sen går det ett halvår och sen är han död. Så jag sa så länge jag kan stå på två ben så ska jag ut och göra så mycket jag kan.

LÄS MER: Zlatan säger det mest förbjudna rakt framför Cristiano Ronaldo och får sedan äta upp varenda ord

Salmings död

Det har gått sju månader sedan ikonen Börje Salming gick bort i sviterna av nervsjukdomen ALS. En tragisk bortgång som berörde hela Sverige och som fick Glenn Hysén att ta ett drastiskt beslut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, fotboll
221129 Ett porträtt och bok med kondoleanser för Börje Salming inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 29 november 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0104

Han insåg att livet är alldeles för skört och att man inte ska skjuta fram något eller ens snåla med pengarna.
– Jag har bestämt mig att jag kommer ta ut varenda krona, varenda försäkringspeng, allt, allt, allt och sen ut och resa. Så mycket det går, med Camilla min fru då naturligtvis, erkänner Glenn i intervjun.

LÄS MER: När Glenn Hysén flögs in till England för att spela århundradets match ihop med Diego Maradona

Hysén drömmer också om köpa hus utomlands för att lämna landet på vintern och njuta av fler sommartimmar.
– Tankarna har väl gått om någon lägenhet i Spanien eller så där, det är inte helt omöjligt. Men man vill ju inte bo där året om. Jag trivs i Sverige verkligen, men kanske några månader om året, säger han till kvällstidningen.

Vad tycker du om Glenn Hyséns beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!