Stjärnans tydliga passning till Armand Duplantis – efter Mondos löfte mitt under EM: ”Kom igen…”

Armand Duplantis siktar inte bara på EM-guld och nytt världsrekord.
Men under tävlingen i Rom behöver han dessutom nå en viss höjd för att snuva stjärnan
Miltiádis Tentóglou på en stor summa pengar.
– Det blir inga pengar för mig, säger den grekiske längdhopparen.

På måndagen går Armand Duplantis in i friidrotts-EM, med stavhoppets kval. Duplantis är hela friidrottens kanske största stjärna, och alltid enorm favorit när det vankas mästerskap. Duplantis har dessutom gjort det till en vana att lägga ribban för nytt världsrekord varje gång hans konkurrenter rivit ut sig, men i årets EM kommer han tvingas till ett annorlunda upplägg.

Mondos löfte

För första gången någonsin delas det nämligen ut prispengar under mästerskapet, men det räcker inte med guld för att ta del av bonusen. Det internationella friidrottsförbundet kommer att ha tio olika grupper, där flera grenar finns i varje grupp, och där resultat för vinnare belönas med pengar. Totalt delas 570 000 kronor ut till varje grupp, och Duplantis har ett gyllene läge att få jättesumman.

I och med att greken Miltiádis Tentóglou vann guld i längdhopp med 8,65 så krävs det att Duplantis hoppar 6,05 för att få den saftiga bonusen. Duplantis brukar oftast skippa den höjden för att i stället först hoppa höjden som krävs för bonusen. Han bekräftar också att det är planen under onsdagens final.

– Det som är skönt är att stavhoppet är sist ut, så man kommer veta exakt vilken höjd som krävs för att vinna över de andra grenarna. Så jag ska bara hoppa exakt den höjd jag måste för att vinna de där pengarna, säger Duplantis till Aftonbladet.

“Kom igen…”

Den grekiske stjärnan Tentóglou är medveten om vem han slåss emot om pengarna, och säger till Aftonbladet att det redan är kört.

– 6,05? Kom igen, det fixar Duplantis hur lätt som helst. Det blir inga pengar för mig, säger han.

240608 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press event during day 2 of the 2024 European Athletics Championships on June 8, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

På förhand låter inte 6,05 som någon omöjlig uppgift för Duplantis. Han är i superform och har själv sagt att han är kapabel för ett nytt världsrekord på höjden 6,25.

– Känslan är bra. Jag känner mig pigg, bra i kroppen och taggad, säger Duplantis.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev