Patrik Sjöbergs ärliga ord om nya livet med allvarliga sjukdomen: ”Då är det som något dör”

Patrik Sjöberg har tvingats till flera sjukhusvistelser det senaste halvåret. Och i förra veckan åkte han in igen – alla besök har slitit på den före detta höjdhopparen.
– Det är något som dör när man ligger där, säger han till Sportbladet.

I våras drabbades Patrik Sjöberg av dubbelsidig lunginflammation och en livshotande blodförgiftning. Det har varit många turer fram och tillbaka till sjukhuset för legendaren och läget var så allvarligt att han tvingades till respirator i två veckor.

”Något som dör”

Förra veckan berättade Patrik Sjöberg via sin Instagram att han återigen blivit inlagd, då bakterierna kommit tillbaka.

”Operation och en veckas intravenöst antibiotika står nu på menyn så jag är verkligen en stammis på Sahlgrenska i år… Nu kan väl rövåret 2021 inte leverera mer skit eller?”, skrev han på plattformen.

I en intervju med Sportbladet berättar höjdhoppslegendaren om de otäcka besöken på sjukhuset och den tuffa medicineringen.

Foto: Instagram

– Det har tagit på krafterna att ligga inne och få de här medicinerna. Sjukhusmiljö är inte heller bra för själen. Även om det är viktigt och man måste göra det så är det något som dör när man ligger där.

Patrick Sjöberg kom hem under helgen från den operation han tvingades till i oktober.

– Jag gjorde en steloperation i ryggen eftersom bakterierna jag hade från början hade letat sig in i svanskotan och disken som ligger mellan svanskotan och kotan ovanför. De satte in skruvar och en grej som sitter där i stället för en disk, säger han.

”Har ju mått bättre”

Prognosen är att det bara kommer att bli bättre från och med nu.

– Jag har ju mått bättre. Men allt kommer bli bra om det funkar som de har planerat.

Det senaste halvåret har varit tufft och har man följt Patrik Sjöbergs flöde på sociala medier har man kunnat se friidrottsprofilen kämpat på med promenader.

– Det känns som jag får börja om hela tiden. Jag hade ju verkligen kommit igång lite med träningen, men nu får jag passa mig extremt noga de första månaderna. Jag har inte heller någon ork. Det tar på krafterna när man blir sängliggande och får starka mediciner, jag får förhöjd puls och blir andfådd för minsta lilla, säger han.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
181016 Patrik Sjöberg innan en begravningscermoni för Frank Anderssonden i Heliga korsets kapell den 16 oktober 2018 i på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Patrik Sjöberg är en av friidrottens allra största och hoppade 2,42 år 1987, och tog över världsrekordet i grenen. Sedan dess är det bara två hoppare som lyckas bräcka bedriften.

LÄS MER: Patrik Sjöbergs dystra besked – är inlagd på sjukhus igen: ”Kan inte bli mer skit än det här”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!