Patrik Sjöbergs dystra besked – är inlagd på sjukhus igen: ”Kan inte bli mer skit än det här”

Patrik Sjöberg är inlagd på sjukhus igen.
Nu väntar ny operation.
”Nu kan väl rövåret 2021 inte leverera mer skit eller?”, skriver han på Instagram.

Patrik Sjöberg har verkligen haft det tungt det senaste året, och i våras så fick han tillbringa en lång tid på sjukhus i Göteborg efter att ha drabbats av dubbelsidig lunginflammation, och en livshotande blodförgiftning. Läget var så allvarligt att Sjöberg tvingades vara nedsövd i respirator i hela två veckor.

Inlagd igen

Efter det har han haft fortsatta bekymmer, vilket har lett till fler sjukhusbesök, och under hösten meddelade han att det blev en operation, då hans tidigare sjukdom lett till en trasig kota i ryggen. Nu är Sjöberg, ännu en gång, inlagd på sjukhuset Sahlgrenska.

Foto: Instagram

Patrik Sjöberg skriver på Instagram att problemen från hans sjukdom under våren kvarstår, och att han nu tvingas till ny operation.

”Det blev tyvärr ett bakslag och jag har fått tillbaka bakterierna i blodet. Ny operation imorgon för att se om skruvarna och implantatet är angripa. ’Att bara man får va frisk och ha hälsan’ är ingen klyscha längre för mig utan det betyder verkligen nåt numera”, skriver han.

”Kan inte bli mer skit”

Patrik Sjöberg skriver nu att han är trött på tillvaron, där han åker fram och tillbaka mellan hemmet och sjukhuset.

”Operation och en veckas intravenöst antibiotika står nu på menyn så jag är verkligen en stammis på Sahlgrenska i år… Nu kan väl rövåret 2021 inte leverera mer skit eller? #fucksepsis”, skriver han.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
181016 Patrik Sjöberg innan en begravningscermoni för Frank Anderssonden i Heliga korsets kapell den 16 oktober 2018 i på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

I kommentarsfältet så skickas fina krya på-hälsningar från flera sportprofiler, däribland Glenn Strömberg och Patrick Ekwall. Patrik Sjöberg är en av svensk friidrotts allra största, och han har fortfarande det trejde bästa resultatet inom höjdhopp genom tiderna. Det var 1987 som han hoppade 2,42 på Stockholm och då tog över världsrekordet, som sedan dess blivit slaget två gånger.

LÄS MER: Thomas Wassbergs starka ord – chockas av norska siffrorna som skakar skidvärlden: ”Det är vansinnigt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!