Ikonen Kajsa Bergqvist säger nu det som alla vill höra – efter oron för Armand Duplantis: ”Jag har hört att…”

Armand Duplantis säsongsstart oroar.
Men nu ger Kajsa Bergqvist lugnande besked.
– Det har gått oförskämt bra på träning, säger förbundskaptenen.

Vi har blivit vana vid att Armand Duplantis alltid förvånar med skyhöga hopp och vinster. Han har flera världsrekord i sitt namn, han har vunnit OS och VM, och är en av Sveriges absolut största idrottare. Men starten på säsongen har inte varit sprakande.

Lugnande beskedet

Armand Duplantis har hittills hoppat i två tävlingar, och har ännu inte nått sexmeters-gränsen, någonting som varit vardag för honom under tidigare säsonger. I säsongsöppningen i Kazakstan blev det ”bara” 5,80, och på egna galan i Uppsala med det 5,92.

Duplantis har visserligen vunnit båda tävlingarna, men det har ändå varit oroande röster om hans form. Duplantis har skämt bort svenska folket och alla stavhoppsintresserade med en sensationell lägstanivå under de senaste åren, då han i stort sett vunnit varenda tävling han ställt upp i. Det här är, enligt SVT, första gången sedan våren 2021 som han hoppar två raka tävlingar under sex meter.

“Jag har hört att…”

Men Kajsa Bergqvist, friidrottsikon och förbundskapten, menar att det inte finns några skäl för oro, och att rapporterna hon fått är minst sagt lovande.

– Jag har hört att det gått väldigt bra på träning. Det som han hade problem med i början av säsongen, med tajming i kombination med stavarna och hela den vetenskapen, sitter nu. Det har gått oförskämt bra på träning, säger Kajsa Bergqvist till SVT.

Armand Duplantis, stavhopp
240205 Armand Mondo Duplantis during a press conference ahead of Mondo Classic on February 5, 2024 in Uppsala. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0497

Armand Duplantis har hittills varit öppen med att han haft vissa problem med ansatsen och hårdheten på stavarna, men det är någonting som ska vara åtgärdat.

– Jag känner ingen oro trots att det ”bara” står 5,92 i årsbästalistan, säger Bergqvist, som på tisdagen tog med Armand Duplantis i den trupp som ska tävla under inomhus-VM i Glasgow. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev