Hemligheten bakom Armand Duplantis nya världsrekord – nu avslöjar ”Mondo” sanningen: ”Det blev en väckarklocka”

Ännu ett världsrekord för Armand Duplantis.
Nu avslöjar 24-åringen sanningen om nya succén.
– Det blev en väckarklocka när jag hade sådana problem, säger han till Aftonbladet.

Återigen bevisar Armand Duplantis varför han är världens bästa stavhoppare i överlägsen stil. Under säsongens första utomhustävling i kinesiska Xiamen slog svenske världsstjärnan till direkt.

Duplantis succé

Inför världens ögon levererade ”Mondo” ännu ett världsrekord genom att klara 6,24 meter på första försöket. Det är 24-åringens åttonde världsrekord i karriären och snacka om drömstart på OS-säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
230826 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

Bakom nya rekordhoppet så finns det en avgörande hemlighet som Duplantis nu avslöjar. Han har nämligen förändrat något avsevärt för att nå nya rekordhöjder med sina stavar.
– Ja, jag har gått ner två kilo sedan inomhussäsongen tog slut. Det blev en väckarklocka när jag hade sådana problem i finalen i inne-VM, säger han till Aftonbladet.

Mondos hemlighet

Armand Duplantis fick kämpa rejält för sitt VM-guld på inne-VM och hade problem redan på 5,85 meter. Därför har han lagt om kosten för att bli lättare över ribban.
– Hela inomhussäsongen var sämre än jag räknat med och det mer slarv än jag ville ha. Därför har jag varit mycket mer fokuserad på träningen och vad jag äter de senaste en och en halv månaderna, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

En nedbantad Mondo kunde lekande lätt ordna ett nytt världsrekord och det lovar gott inför framtiden och ett hägrande sommar-OS i Paris. Nu erkänner han vad som har blivit annorlunda i kosten.
– Mindre portioner och nyttigare mat. Jag började inse att jag åt alldeles för mycket tidigare, för stora portioner och för mycket socker och fett. Det har gjort stor skillnad, även om det inte varit några drastiska omställningar. Men det har varit mycket kyckling, lax och grönsaker. Och två kilo gör mycket. Jag är själv förvånad hur mycket det gjort, säger han till kvällstidningen.

Visst är Armand Duplantis helt fantastisk? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis häpnar av pappa Greg Duplantis ord om hur högt ”Mondo” faktiskt kan hoppa: ”Det låter galet”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev