Armand Duplantis häpnar av pappa Greg Duplantis ord om hur högt ”Mondo” faktiskt kan hoppa: ”Det låter galet”

Armand Duplantis jagar nya höjder i stavhopp.
Nu erkänner pappan Greg Duplantis hur högt sonen kan hoppa.
– Ah, men det är lättare för honom att säga det, säger ”Mondo” med ett skratt till TV4.

Han är världens överlägset bästa stavhoppare men är inte nöjd för det. Armand Duplantis fortsätter att pressa sig själv och sin kropp till nya, höga höjder för att fortsätta skriva idrottshistoria.

Pappa Gregs ord

Hittills har han vunnit alla guldmedaljer som går att vinna och slagit världsrekordet sju gånger om. 6,23 meter är det högsta ”Mondo” har hoppat på tävlingen men ambitionen är så mycket högre.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240302 Armand Duplantis of Sweden pose for a portrait at a press meeting during 2024 World Athletics Indoor Championships on March 2, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0469

Nu avslöjar pappan och tränaren Greg Duplantis exakt hur högt sonen kan nå inom stavhopp.
– Jag vet att det här låter galet men jag tror att han kan komma upp mot 6,40 meter och kanske klara just 6,40 m, säger Greg självsäkert.

Mondo erkänner

Det är alltså hela 17 centimeter till och Mondo häpnar när han får höra pappans ord.
– Ah, men det är lättare för honom att säga det för han måste inte hoppa. Utan han behöver bara coacha mig, haha. Ja, men det är möjligt. I mitt huvud känns det som att jag inte har någon gräns alls. Jag tänker inte ens på hur högt jag kan nå, jag tänker bara på nästa steg, säger Duplantis i en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon.
– En dag kommer jag säkert försöka på 6,30 m eller högre men det kommer inte vara i morgon. Men någon gång i framtiden kanske…

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
Armand Duplantis gästar Nyhetsmorgon. FOTO: TV4

Den 24-årige världsstjärnan förklarar vad han måste göra för att nå den otroliga höjden på 6,40 meter i framtiden.
– Om jag ska klara 17 centimeter till så måste jag bli bättre på allting. Snabbare, starkare och bättre med tekniken – ja, allting. Men man vet aldrig, det känns som att jag har mycket rum för att växa. Jag är bara 24 år och jag är inte i min ”prime form” just nu så det går att pusha mer, erkänner han i intervjun.

LÄS MER: Armand Duplantis oerhört respektfulla svar visar varför alla älskar honom – efter blivit uthängd som förrädare i hemlandet

Sedan får han frågan om det åttonde världsrekordet kommer i sommar, när hela världens blickar vänds mot Paris för sommar-OS 2024.
– Ja, kanske det. Jag hoppas ändå kunna slå världsrekordet innan OS för jag har flera tävlingar före. Men det är så klart att det inte finns något bättre tillfälle än OS, säger Mondo.

Hur högt tror du Armand Duplantis kan hoppa? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev