Armand Duplantis oerhört respektfulla svar visar varför alla älskar honom – efter blivit uthängd som förrädare i hemlandet

Han är världens överlägset bästa stavhoppare just nu.
Men nu öppnar Armand Duplantis upp om hatet från hemlandet USA.
– Jag vet vad jag känner för USA och det har aldrig förändrats, säger han till spanska tidningen Marca.

Det finns ingen som kan stoppa Armand Duplantis för tillfället. Att bara nöja sig med att kalla honom för ”världens bästa stavhoppare” känns för fjuttigt för en som fullständigt dominerar sporten och skrivit in sig i historieböckerna för alltid.

Duplantis storhet

”Mondo” har erövrat världen och är på god väg att radera ut ikonen Sergej Bubka från sportens historia. Den unge svensken har redan vunnit allt som går att vinna och slagit världsrekordet flera gånger om, trots att han bara är 24 år gammal.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
231009 Pole vaulter Armand Duplantis of Sweden poses for a portrait during a press event arranged by the Swedish Olympic Committee on October 9, 2023 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0532

Duplantis har knappt förlorat en stavhoppstävling på flera år och i sommar väntar ännu en stor guldmedalj på honom. Svensken är på nytt storfavorit till sitt andra raka OS-guld när de olympiska spelen kommer till Paris.

”En förrädare”

Men när hela världen tittar på blir han på nytt påmind om hatet från hemlandet USA. I hyllade dokumentärfilmen ”Born to Fly” om Mondos eget liv finns en scen där han sitter i bilen och lyssnar på människor som säger att han är en förrädare för att han valde bort USA.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates after men’s Pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

Nu slår Duplantis, med en svensk mamma och en amerikansk pappa, tillbaka mot den hårda kritiken mot honom. Efter att han lämnat USA för Sverige som tonåring.
– Jag kan förstå den reaktionen när jag valde att tävla för Sverige, för enligt många ger man upp sitt amerikanska pass då. Men jag vet vad jag känner för USA och det har aldrig förändrats, säger han i en intervju med den spanska tidningen Marca.

LÄS MER: Armand Duplantis helt ärliga ord inför sommarens OS – avslöjar sin oväntade målsättning: ”Självklart så vill jag…”

Armand Duplantis känner inget agg tillbaka mot amerikanerna och låter inte de hårda orden påverka honom.
– Jag älskar USA och jag har stor respekt för landet som jag växte upp i. Så på det sättet har ingenting förändrats och jag blir inte alls oroad över den kritiken. Framförallt så existerar den mest när det närmar sig OS, för vi pratar om en sport som inte är högprioriterad i USA jämfört med många andra sporter. Folk bryr sig bara om friidrott när det är dags för OS, säger han till den spanska tidningen.

Vad tycker du om Duplantis vackra svar? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev