Armand Duplantis helt ärliga ord inför sommarens OS – avslöjar sin oväntade målsättning: ”Självklart så vill jag…”

Armand Duplantis åker till OS med stora drömmar.
Och inte bara om guld.
– Det är det minst jag vill uppnå, säger stavhoppsstjärnan.

Armand Duplantis är en av hela OS absolut största favoriter när det väl avgörs i Paris i sommar. Mondo har knappt förlorat en tävling de senaste åren, och är regerande VM- och OS-mästare.

Jättefavorit i OS

Armand Duplantis vann ett nytt VM-guld inomhus så sent som tidigare i våras, och han har själv pratat öppet om hur mycket det betyder för honom att tävla med den svenska dressen på sig under stora mästerskap. Men det är mer än bara guld som många räknar med under sommarens tävlingar.

Mondo har en närmast sällsynt förmåga att vara som bäst när det gäller som mest. Senast han vann VM-guld utomhus så passade han dessutom på att slå ett nytt världsrekord, och i sommar är mångas förhoppningar att det ska upprepas. Men för Mondo så finns framför allt en annan höjd i sikte.

Oväntade målet

Armand Duplantis har flera världsrekord, både inomhus och utomhus, och har dessutom vunnit allt som går att vinna. Men ett rekord saknar han fortfarande: Nämligen det officiella OS-rekordet.

– Jag tycker att, i en tävling som OS, så är att vinna det absolut viktigaste, och att slå ett världsrekord kommer två, lite som pricken över i:et bara. Men självklart vill jag åtminstone slå ett nytt olympiskt rekord, som Thiago Braz har haft på 6.03 sedan 2016, säger Mondo till spanska Marca.

Armand Duplantis, stavhopp
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning gold in men’s pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

När Armand Duplantis vann OS-guld 2020 (2021 på grund av pandemin), så hoppade han ”bara” 6.02. Men Duplantis menar att det inte kommer bli lätt.

– Jag lägger inte onödig press och förväntningar på mig själv. Men faktum är att jag är favorit av en anledning, och jag måste bara acceptera det. Jag vet att om jag bara hoppar som jag normalt gör, så kommer allt att lösa sig. Jag borde komma tillbaka från Paris med ett guld, för jag är den bästa hopparen, och varje gång jag tävlar har jag det självförtroendet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev