Armand Duplantis vackra hyllning till Ludvig Åberg – säger nu det som alla tänker efter storsuccén: ”Känns som att han…”

Alla pratar om Ludvig Åberg just nu!
Så även Armand Duplantis som är rejält imponerad.
”Mondo” satt nämligen uppe och hejade på landsmannen.

Under helgen gjorde Ludvig Åberg majordebut på klassiska banan Augusta. Men att det var en nybörjare som spelade US Masters för första gången i karriären, det syntes inte alls.

Åbergs succé

Med ett leende på läpparna njöt Åberg av varje sekund och imponerade stort under helgen. Vår nya svenske golfstjärna pressade länge den skicklige världsettan Scottie Scheffler under den sista tävlingsdagen och kom till slut på en sensationell andraplats i majordebuten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ludvig Åberg, golf
240414 Ludvig Åberg of Sweden reacts on the 18th green after the final round of the 2024 Masters Golf Tournament on April 14, 2024 in Augusta. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0795

En helt otrolig insats och ett nytt kapitel i framgångssagan för Ludvig Åberg, som inte ens varit proffs i ett år än. Nu pratar alla om golfsensationen från Eslöv som är på väg att ta hela världen med storm.

Duplantis ord

En som är oerhört imponerad och även följde hela dramat från USA hemma i tv-soffan är världens bästa stavhoppare, Armand Duplantis. Svensk-amerikanen har ett stort intresse för golf och spelar gärna själv, vid sidan av sin egen framgångsrika idrottskarriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning gold in men’s pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

”Mondo” är full av beundran för landsmannen som är lika gammal som han själv, båda är födda 1999. Nu säger friidrottaren det som alla tänker efter Åbergs succédebut.
– Jag kollade på typ varje slag under hela helgen och på hela Masters-veckan. Jag är så taggad på att se honom framöver för han ser så bra ut. Det känns som att han har allting för att bli den nästa golfstjärnan och den bästa golfaren i hela världen, säger Duplantis till Radiosporten.
– Så jag är jättetaggad på det och nästa gång kommer han att ta det.

Hur bra tror du att Ludvig Åberg kan bli? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Mäktiga jättehyllningen till Ludvig Åberg efter succédebuten på Masters som berör alla svenskar: ”Det har han bevisat nu”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev