Avslöjar Armand Duplantis stora förändring – har gjort det mest drastiska i jakten på nytt världsrekord: ”Är där han ska vara”

Armand Duplantis jagar OS-guld och nytt världsrekord.
Därför har han tagit till extrema åtgärder.
– Nu är han där han ska vara, säger hans manager Daniel Wessfeldt till DN.

Det är inte vilken säsong som helst som väntar för Armand Duplantis. Den så överlägsne stavhoppsstjärnan har ett OS-guld att försvara i sommar, och dessutom så pågår, som alltid, jakten på nya världsrekord. Och det är tydligt hur gärna Mondo vill nå dit.

Drastiska förändringen

Trots att Duplantis vunnit i stort sett varenda tävling han ställt upp i senaste åren, och trots att han är regerande mästare i VM, OS och Diamond League, så är han inte nöjd. Hans stora förhoppning är att slå nytt världsrekord under OS i sommar, men framför allt att slå höjden 6.03, vilket skulle innebära ett nytt olympiskt rekord. Armand Duplantis inleder sin utomhussäsong på lördag, på Diamond League-galan i Xiamen, Kina.

Och för att nå sina högt uppsatta mål så har Armand Duplantis gjort stora förändringar under våren. Hans manager Daniel Wessfeldt avslöjar nu att Mondo gått ner ”några kilo” för att vara i bästa möjliga form.

– Det är en balansgång, han ska bli starkare utan att bli för tung samtidigt som man inte får bli för lätt och svag, säger Wessfeldt till DN, och fortsätter:

– Nu är han där han ska vara. Han är en ”lean machine” och har gått ner några kilo.

Planen inför OS

Armand Duplantis har gott om chanser på världsrekord innan OS. Närmast väntar två tävlingar i Kina inom en vecka, och i början av juni hoppar han i Stockholm. Några dagar efter det väntar EM i Rom, det är dock inte en prioriterad tävling av Duplantis.

– Han ska nog bara stöka av EM. Det stora målet är ju OS. EM blir ju bara en parentes i det hela. Men det är ju på Olympiastadion i Rom och det kommer vara varmt och skönt så då blir det ju en bra genomkörare, säger Wessfeldt.

Armand Duplantis, stavhopp
230826 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

Armand Duplantis kommer även hoppa på gala i Ostrava i slutet av maj. Mellan den 27 april och 28 maj så har han dock inga tävlingar inbokade. Det är då den riktiga OS-formen ska slipas.

– Där får han en rejäl träningsperiod och får ladda upp, säger Wessfeldt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev