Armand Duplantis oerhört ärliga ord om Daniel Ståhl – efter det som hände på Idrottsgalan: "Blir alltid så med Daniel"

Armand Duplantis oerhört ärliga ord om Daniel Ståhl – efter det som hände på Idrottsgalan: ”Blir alltid så med Daniel”

Armand Duplantis snuvade Daniel Ståhl på dubbla priser.
Nu öppnar ”Mondo” upp om konkurrensen med landslagskollegan.
– Det Daniel gjorde var helt sjukt, erkänner han för Expressen.

2023 var ännu ett makalöst bra år för svenske världsstjärnan Armand Duplantis. Det blev ett VM-guld till samlingen och två slagna världsrekord för ”Mondo”.

Duplantis & Ståhl

En som också hade ett fantastiskt 2023 var diskuskastaren Daniel Ståhl, som stod för ett bragdartat VM-guld förra sommaren. Den här veckan har landslagskollegorna tvingats göra upp med varandra på två olika prisutdelningar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

240122 Pristagarna Sarah Sjöström, Armand Duplantis och Daniel Ståhl under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JZ0490

Först Idrottsgalan där Ståhl kammade hem både priset för ”Årets prestation” samt tilldelades Bragdguldet. Medan Duplantis fick nöja sig med utmärkelsen ”Årets manlige idrottare” men bara dagen efter var det dags för ”Mondo” att snuva blågule vännen igen.

”Var helt sjukt”

Stavhoppsstjärnan tog hem det prestigefulla priset som ”Årets friidrottare” på Friidrottsgalan, rakt framför näsan på Daniel Ståhl som fick nöja sig med ännu ett ”Årets prestation”-pris. Nu erkänner Armand Duplantis att han inte alls var säker på att vinna priset för sin landslagskollega.
– Nej, för prestationen som Daniel gjorde på VM var helt sjuk. Att göra det på sista kastet och allt… Det var iskallt. Det blir alltid hård konkurrens från Daniel och framför allt i år. Därför är det en ännu större ära, säger svensk-amerikanen till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Idrottsgalan
240122 Armand Duplantis prisas som Årets Manlige Idrottare under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JZ0490

Mondo är väldigt nöjd när han får sammanfatta sitt friidrottsår 2023.
– Det var ett jättebra år. Samtidigt är det svårt att slå 2022, då gjorde jag allt man kunde göra. Jag slog världsrekord på VM utomhus och inomhus. Men jag ska inte klaga, jag är nöjd med 2023. Jag är tacksam för året och för priset. Nu kollar jag framåt, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Armand Duplantis fina gest – svenska klubben får klirr i kassan efter ”Mondos” nya succé: ”Mycket tacksamma”

Han blickar framåt mot ett 2024 där den stora höjdpunkten så klart är sommar-OS i Paris. För att vara så bra som möjligt under sommaren kommer Duplantis att avstå flera tävlingar under året och det väcker skuldkänslor inom honom.
– På ett sätt är det definitivt skuld jag känner… Jag menar, jag vill tävla med. Det är det som är problemet, för det suger och känns skit när jag sitter hemma och ser andra tävla. Man känner bara att man vill vara med där. Det är det som är det roliga. Det är därför jag håller på. Träning är inte samma sak. Tävlandet är det roliga med sporten, säger han i intervjun och får till sist ge sin målbild av 2024.
– Att jag slår världsrekord i OS-finalen. Det vill jag verkligen göra. 

Vem är din favorit av Armand Duplantis och Daniel Ståhl? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev