Armand Duplantis fina gest – svenska klubben får klirr i kassan efter ”Mondos” nya succé: ”Mycket tacksamma”

Armand Duplantis fina gest – svenska klubben får klirr i kassan efter ”Mondos” nya succé: ”Mycket tacksamma”

Armand Duplantis blev Årets manlige idrottare.
Nu skänker han en stor summa pengar – till Upsala IF.
 –Vi är mycket tacksamma för stöder, säger föreningens sportchef.

Armand Duplantis var med hela vägen i kampen om Jerringpriset, Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse inom idrotten. Mondo slog två världsrekord förra året, men fick ändå se sig slagen i omröstningen av VM-drottningen Ebba Andersson, som blev förste längdåkare sedan Charlotte Kalla att vinna priset.

Fina gesten

Men Duplantis gick inte tomhänt från galan för det. Han var nominerad i flera kategorier, men vann Årets manlige idrottare efter sitt alldeles sagolika fjolår, där han ännu en gång fullständigt dominerade stavhoppen, och fortsatte att flytta på gränsen för vad som tidigare varit möjligt inom sporten.

Och för det belönas nu Upsala IF. Duplantis tävlar för föreningen i diverse sammanhang, bland annat i lag-SM, och i samband med att Mondo vann sitt pris på Idrottsgalan så vann han även Hejapriset, som delas ut i samarbete med Svenska Spel. Summan på 50 000 kronor ska skänkas till en valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet. Och för Duplantis så föll valet på Upsala IF.

“Mycket tacksamma”

För Mondo själv är det glatt att se att alla de som lägger ner tid på ungdomsidrotten belönas.

– Upsala IF Friidrotts ungdomsverksamhet arbetar hårt och lägger ner mycket ideell tid för att barn och ungdomar ska få en meningsfull och rolig fritid, säger Armand Duplantis till Svenska Spels hemsida.

Det är inte första gången Duplantis stöttar föreningen, och det är stor tacksamhet mot världsstjärnan.

– Föreningsidrotten står inför ständiga utmaningar och är kanske viktigare än någonsin i dagens samhälle. Vi i Upsala IF Friidrott är mycket tacksamma för stödet. Det är mycket välkommet och hjälper oss att fortsätta utveckla barn och ungdomsdelen av föreningen även under 2024, säger Henrik Wennberg, sportchef på Upsala IF Friidrott.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev