Armand Duplantis helt klockrena gest till svenska folket i tv – som precis alla älskar: ”Jag känner mig…”

Armand Duplantis stördes av kraftiga vindar.
Men trots det blev det två nya världsrekordförsök – och framför allt en ny vinst i Diamond League.
Efteråt gav han den allra klockrenaste gesten till svenska folket i tv-intervjun.

Armand Duplantis finslipar formen inför säsongens stora höjdpunkt, OS i Paris, och i går, söndag, samlades världseliten i just Paris för en prestigefull Diamond League-tävling. Duplantis gjorde precis det som förväntades av honom, då han vann tävlingen genom att klara 6 meter.

Vann genrepet

Amerikanen Sam Kendricks blev tvåa på 5,95, och när det stod klart att Mondo hade vunnit tävlingen när han klarade 6,00 så gjorde han, i vanlig ordning, nya försök på ett nytt världsrekord, på höjden 6,25. Men det var inte de allra bästa förutsättningarna för Mondo och hans rivaler under söndagens tävlingar.

Det var kraftig motvind under samtliga hopp, och Mondo tvingades till och med stå över det första försöket då det helt enkelt blåste för mycket, och ett försök inte hade varit säkert. I det andra försöket var Mondo aldrig ens nära att klara – men det tredje var desto bättre. Det blev dock inget nytt världsrekord, men likväl en vinst i den prestigefulla tävlingen i Paris, och ett strålande genrep inför OS om några veckor, i samma stad.

Underbara gesten till svenska folket

Efteråt var Armand Duplantis ärlig om hur mycket vinden faktiskt påverkade under samtliga hopp.

– Jag hade lite problem med vinden i dag, ibland kunde det vara underbart med medvind, men annars motvind och från sidan och allt möjligt, säger han till TV4, och fortsätter:

– Jag fick bra medvind på sista försöket, men det var nästan för mycket.

Armand Duplantis, stavhopp
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

Armand Duplantis fick dock alla att jubla när han berättade om hur det egentligen ligger till med formen – och dessutom stod han för en kaxig gest då han avslutade intervjun med att göra en slängkyss till svenska folket hemma i tv-soffan.

– Nu känns det jättebra, jag känner mig frisk och stark. Jag har självförtroende och är taggad inför OS, säger han, innan han avslutar med en slängkyss.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev