Armand Duplantis säger nu det som alla tänker om svenske golfsensationen Ludvig Åberg: ”Han kan bli den…”

Ludvig Åberg har överträffat alla förväntningar det senaste året.
En som är rejält imponerad är svenske världsstjärnan Armand Duplantis.
Nu säger ”Mondo” det som alla tänker om svenske golfsensationen.

Tänk att det bara har gått ett år sedan Ludvig Åberg blev proffs. Det senaste året har han överraskat alla och tagit hela golfvärlden med storm.

Åbergs succé

Svenske 24-åringen har imponerat oerhört i Ryder Cup-debuten och även alla majorsdebuter som han gjort de senaste månaderna. Allra mest imponerande är att Åberg redan klättrat till en sensationell fjärdeplats på världsrankingen och han spås en lysande framtid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ludvig Åberg, golf
240516 Ludvig Åberg of Sweden during the first round of the 2024 PGA Championship Golf Tournament on May 16, 2024 in Louisville. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0809

Alla pratar om den svenske golfsensationen och de andra storstjärnorna känner sig hotade av killen från Eslöv som kommer att uträtta stordåd under sin karriär. En av dem som är rejält imponerad av Åbergs framfart är svenske världsstjärnan Armand Duplantis.
– Ah, men det är så häftigt att ha en svensk som är på topp just nu. Men även Alex Norén spelar jättebra nu också, säger 24-åringen i en tv-intervju med Viasat Golf.

Duplantis ord

Världens bästa stavhoppare har ett stort golfintresse och njuter av att en svensk återfinns i toppskiktet av de största tävlingarna.
– Jag tycker att det är jättekul för Sverige och även för mig som är ett golffan. Det är kul att få heja på en svensk då, som kan vara med i toppen. Det är jättekul och det ger mig verkligen något extra när jag kollar på majors, säger ”Mondo”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240612 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 6 of the 2024 European Athletics Championships on June 12, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / VG0622

Senast Sverige hade en världsetta i golf var under ikonen Annika Sörenstams storhetstid, men på herrsidan har vi aldrig haft någon blågul världsetta förr. Nu säger Duplantis det som alla tänker om Ludvig Åberg och hur långt han kan nå inom golfen.
– Med Ludvig, man ser att han är golfens framtid. Han kan bli den bästa i världen och spela för de allra största titlarna, slår Mondo fast.

Hur bra tror du Ludvig Åberg kan bli? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Expertens stora kritik efter ikonens beslut – nobbar nu Armand Duplantis helt: ”Det är en cirkus”

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev