Armand Duplantis stora avslöjande inför sommar-OS – erkänner nu det alla svenskar tänker: ”Det finns en anledning till att folk tycker det om mig”

Armand Duplantis går snart in i en ny OS-guldjakt.
Nu erkänner svenske världsstjärnan sina innersta känslor.
– Jag har nog aldrig någonsin varit så nervös i mitt liv, säger han till SVT.

Om bara en månad är det dags för Armand Duplantis att skriva ny idrottshistoria. Då väntar den allra finaste guldmedaljen på honom när sommar-OS 2024 avgörs i Paris.

Duplantis favorit

”Mondo” är så klart superfavorit till OS-guldet och det handlar inte om han kommer att vinna utan med hur många centimeter han kommer att vinna. Men den svenske världsstjärnan är van vid favoritskapet nuförtiden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240612 Armand Duplantis of Sweden ahead of men’s pole vault final during day 6 of the 2024 European Athletics Championships on June 12, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / VG0621

Med så många guldmedaljer och världsrekord i ryggen är det ett stort lugn som infinner sig i 24-åringens kropp inför årets stora höjdpunkt.
– Det finns en anledning till att folk tycker att jag borde vinna varje tävling jag är med i. Det är för att jag typ borde det. För jag vet att jag är på nivån att jag borde hoppa över sex meter varje tävling, erkänner han för SVT.

Mondo erkänner

Men helt andra känslor var det inför OS-debuten i Tokyo 2021 när en yngre Duplantis också gick in som guldfavorit på den allra största scenen.
– Man känner alltid press på tävlingar. Så är det när man är favorit och man förväntas vinna varje tävling. Men det känns skönt att redan ha vunnit OS. Inget kommer någonsin att kunna mäta sig med det jag kände i Tokyo, jag har nog aldrig någonsin varit så nervös inför en tävling i mitt liv, berättar han i intervjun.
– Så det känns som att jag gjorde slut på all min nervositet där. Det känns annorlunda nu, vilket är bra. Nu kan jag hoppa mer avslappnat. Jag använde all min nervositet då så jag har aldrig haft samma känsla sedan dess. Jag har redan gjort allt jag drömt om att göra, nu kan jag bara njuta av resan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240612 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 6 of the 2024 European Athletics Championships on June 12, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / VG0622

Istället för nervositet ser Armand Duplantis fram emot sommar-OS med glädje och förväntan.
– Paris är en otrolig och vacker stad. Inga andra städer kan egentligen jämföra sig med den. Kasta sedan in OS i den mixen, det kommer att vara kaotiskt. Ett vackert kaos.

Hur tror du att det går för Armand Duplantis i OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sju nya svenskar uttagna till sommar-OS – och så många medaljer vill Sverige bärga i Paris: ”Vi ska försöka”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev