Armand Duplantis första ord efter oväntade kaoset på friidrotts-EM – ”Mondo” avslöjar vad som hände: ”De är galningar”

Guldfavoriten Armand Duplantis tog sig som väntat vidare till final på EM i Rom. Stavhoppsstjärnan gick in i kvalet på 5,60 meter vilket han klarade utan några som helst problem.

Det hoppet räckte för ”Mondo” då flera hoppare inte klarade 5,60-gränsen.

Mondo till final

Duplantis kvalificering kommer efter en stökig morgon där svensken hamnade i trafikkaos och blev väldigt försenad till arenan.
– Jag visste redan på bussen att jag inte skulle ha så mycket tid till uppvärmning inför tävlingen, men sen var det lite trafik. Det känns som att det är så varje gång jag är i Italien, jag vet inte om de kör som galningar eller vad det är som händer. Men nu kommer jag nog planera lite tidigare busstid inför finalen, säger Armand Duplantis till SVT.

Artikeln fortsätter nedanför.

Pål Haugen Lillefosse, som blev EM-trea 2022, tvingades dra sig ur inför kvalet. Enligt NRK handlar det om en känning i vaden den här gången, för 23-åringen som hade varit en av silver- och bronsfavoriterna.

Norrmannen har haft problem med hälsenan inför EM och mästerskapet hade varit Lillefosses säsongspremiär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240608 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press event during day 2 of the 2024 European Athletics Championships on June 8, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0574

Dessutom tog sig tyske Bo Kanda Lita Baehre, EM-tvåa 2022, inte vidare från kvalet efter att han inte klarat 5,60 meter.

Stavhoppsfinalen avgörs på onsdag.

LÄS MER: Stjärnans tydliga passning till Armand Duplantis – efter Mondos löfte mitt under EM: ”Kom igen…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev