Svenska jätteilskan i natt efter dundertabben på friidrotts-EM – Kajsa Bergqvist rasande: ”Jag blir helt tokig”

Erik Erlandsson fick vänta i hela två timmar på sin plats i EM-finalen.
Nu vädrar Kajsa Bergqvist sin tydliga ilska efter dundertabben.
– Jag vet inte när jag var så förbannad senast, säger hon till Aftonbladet.

Först kom jublet, sedan ilskan och till slut lättnaden. Det uppstod stor förvirring när Erik Erlandsson överraskade alla på 200 meter under friidrotts-EM.

Jättekaoset i EM

Svensken sprang semifinalen på personbästa 20,52 sekunder, vilket var exakt samma tid som tjecken Tomas Nemejc. Först kom beskedet att båda två hade gått vidare till finalen på 200 meter, men sedan ströks Erlandsson plötsligt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Erlandsson, friidrotts-EM
240609 Erik Erlandsson of Sweden looks dejected after men’s 200 meters semi final during day 3 of the 2024 European Athletics Championships on June 9, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / VG0619

Då lämnade Sverige in en protest och fick snabbt beskedet att den hade gått igenom. Men efter det kom ett nytt beskedet att målfotot fortfarande granskades och det dröjde hela två timmar innan ett nytt besked kom.
– Driver ni!? Ni kan inte göra så här, utbrast en rasande Kajsa Bergqvist, Sveriges förbundskapten, som stormade ut ur juryrummet.

Bergqvists ilska

Flera gånger om ändrades beslutet men till slut kom äntligen det slutgiltiga beskedet, strax före midnatt, att både Erlandsson och Nemejc var klar för final. Men hela den utdragna processen sågas nu av det svenska landslaget.
– Det är helt sjukt att man utsätter en aktiv för det här. Först få en plats i finalen, sen ta den ifrån den aktiva och sen ge den tillbaka och säga att det är 100 procent klart – för att sedan ta bort det en gång till, säger Bergqvist till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kajsa Bergqvist, friidrotts-EM
240518 Head coach Kajsa Bergqvist of Sweden during the Nordic Athletics Championships 2024 on May 18, 2024 in Malmö. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0340

Den svenska ilskan grundar sig också i kaoset som uppstod runt Henrik Larssons missade medalj i finalen på 100 meter, så Sverige också lämnade in en protest som avslogs. Men fallet med Erlandsson sticker ännu mer i ögonen hos Kajsa Bergqvist.
– Jag vet inte när jag var så här förbannad senast, jag blir helt tokig. Det som har hänt de sista dagarna liksom. Det här var bara droppen men nu är han i alla fall inne. Det satt långt inne och jag tycker inte att det ska behöva vara det. Reglerna är väldigt klara och jag förstår inte varför de försöker få ut honom, säger hon till kvällstidningen.

Vad tycker du om den här arrangörsmissen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Maja Åskags stora bekännelse under friidrotts-EM – svenska succén erkänner nu mardrömmen: ”Jag har mått skit”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev