Armand Duplantis bryter tystnaden – nya orden om kritiken mot lättklädda bilderna på honom: ”Jag förstår inte…”

En lättklädd bild på Armand Duplantis tvingades plockas ner.
Nu bryter stavhoppsstjärnan tystnaden om kritiken mot honom.
– Jag förstår det inte, säger han i SVT:s ”Kallprat”.

Armand Duplantis är tidernas stavhoppare med flera världsrekord och mästerskapsguld, och om bara någon vecka så tävlar han i Paris för att försvara sitt OS-guld. Duplantis är en av hela de olympiska spelens största favoriter, oavsett sport eller gren, och i Sverige är han omåttligt populär efter alla framgångar.

Bryter nu tystnaden

Duplantis brukar alltid rada hem priser på diverse galor, och det är inte ofta som han hamnar i skottgluggen för kritik. Men inför VM förra året så kom en del rubriker kring Mondo som inte var av det mer positiva slaget. I samband med en reklamkampanj från Aqua Dental så fanns reklambilder på Duplantis på Internet där han låg i bar överkropp i sin säng. Vissa menade att det var för lättklätt, vilket ledde till att företaget tog bort inlägget från sin Instagram.

Duplantis fick svara på en del frågor kring det hela i samband med VM, och i SVT:s ”Kallprat” bryter nu Duplantis på nytt tystanden om kritiken som han mottag.

– Jag tror inte att det var min idé. Vi körde bara ”en dag i mitt liv”, och jag brukar inte ha t-shirt på mig på morgonen. Det bara blev så, säger han i programmet.

“Jag fattar inte…”

För Armand Duplantis kom kritiken som en stor förvåning, då det för honom var en helt naturlig bild att ta, och någonting som stämde väl överens med verkligheten.

– Jag är ganska bekväm med min kropp, så jag tänkte inte så mycket på det. Jag vet inte vad det var för kritik, jag fattar inte grejen… men jag tänker inte så mycket på det, säger han.

Armand Duplantis, Mondo
240602 Armand Duplantis of Sweden during Bauhaus-galan, part of the Diamond League series on June 2, 2024 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JZ0530

Armand Duplantis lyckades dock stöta bort bruset och såg inga problem med frågorna som han fick motta. Han vann sitt andra raka VM-guld bara dagar senare, efter att ha varit felfri upp till 6,10.

– Jag fick lite frågor och allting, men jag var liksom, ”Vad är det här?”. Det var ingenting som stressade mig, det var bara: ”Äsch, skit i det”, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev