Armand Duplantis avslöjar oväntade drömmen – lyfter plötsligt fram Ingemar Stenmark: ”En av de största”

Armand Duplantis stora film har snart premiär.
Då lyfter han fram sin absoluta drömgäst.
– Det vore en ära, säger Mondo.

Filmen heter ”Born to Fly” och har filmats under många år. I filmen får man följa Armand Duplantis resa från barn till den absoluta toppen, och den innehåller mängder av material som världen aldrig sett förut. Filmen kunde heller inte fått en bättre dramaturgi, då Duplantis under de senaste åren växt fram som tidernas absolut bästa stavhoppare, med flera världsrekord.

Avslöjar drömmen: Stenis

Filmen kommer givetvis ses av mängder av svenskar och internationella friidrottsälskare, och snart väntar galapremiär här i Sverige. Inför den har Armand Duplantis filat på gästlistan, och det är såklart ett gediget arbete bara det. Men en sak var absolut självklart för superstjärnan. Ett känt namn för givet för honom att bjuda in.

Armand Duplantis, friidrott
220820 Armand Duplantis of Sweden celebrates in men’s pole vault final during day 10 of the European Championships on August 20, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / MB0442

Han menar nämligen att den absoluta drömgästen som han vill ska komma på premiären är den alpina legendaren Ingemar Stenmark.

– Jag visste inte att han var ett så stort fan och att han gillar stavhopp. För mig känns det som en stor ära att han gillar det jag gör, säger Duplantis till Aftonbladet.

”En av de största”

Armand Duplantis är mestadels uppvuxen i USA, och är född många år efter att Ingemar Stenmark dominerade den alpina världen. Men det hindrar Mondo inte från att se upp till Stenmark.

– Även om han tillhörde en annan generation och det inte var mycket skidåkning där jag växte upp. Men jag hörde om honom hela tiden, både från mamma och från morfar. Så jag vet att han är en av de största genom tiderna i Sverige, säger ondo.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Ingemar Stenmark har själv, tidigare under hösten, hyllat Duplantis och sagt att han blev starstruck då han såg honom i Stockholm. Stenmark trodde då att Duplantis inte hade en aning om vem han var, men då hade han fel.

– Alla vet vem Stenmark är, säger Duplantis, och fortsätter:

– Och nu vet jag hur mycket han gillar stavhopp. Bara det känns stort.

LÄS MER: Norska storstjärnans första ord efter mardrömmen – avslöjar nu allt: ”Önskar inte det min värsta fiende”