Norska storstjärnans första ord efter mardrömmen – avslöjar nu allt: "Önskar inte det min värsta fiende"

Norska storstjärnans första ord efter mardrömmen – avslöjar nu allt: ”Önskar inte det min värsta fiende”

Hon tvingades ta en paus efter tuffa tiden.
Nu avslöjar norska storstjärnan vad som egentligen hände.
– Det var verkligen allvarligt, säger Tiril Eckhoff till TV2.

Inför förra säsongen var Tiril Eckhoff regerande världsmästare i den totala världscupen. Men säsongen blev inte alls vad norska skidskyttestjärnan hade förberett sig på – den blev istället mycket värre.

Succén i OS

Efter en blytung höst kom vändningen under vinter-OS i Peking när Eckhoff tog sin första pallplats för säsongen. Det blev sedan guld, silver och brons för 32-åringen som hoppades att OS-succén skulle bli ett startskott för resten av säsongen.

Tiril Eckhoff, skidskytte
180208 Tiril Eckhoff of Norway poses for a portrait during a press event with the Norwegian women’s biathlon team ahead of the 2018 Winter Olympics on February 8, 2018 in Pyeongchang. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160144

Det blev också riktigt bra när hon avslutade världscupsäsongen genom att vinna två av tre individuella tävlingar på hemmaplan i Holmenkollen. Men efter den stora revanschen kom sedan nästa bakslag.

Mardrömmen

När Eckhoff insjuknade i coronaviruset och blev så dålig att hon fick stora sömnproblem.
– Det började med corona och sedan tränade jag mycket, samtidigt som jag inte lyssnade på min kropp. Jag ville verkligen ge något tillbaka till alla som ställde upp för mig. Jag fick känna på en liten livskris kan man säga, säger hon i en intervju med norska TV2.

Tiril Eckhoff, skidskytte
211202 Tiril Eckhoff of Norway after competing in women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on December 2, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0260

I somras meddelade norska skidskytteförbundet att Eckhoff tar en paus från all träning. Efter det har storstjärnan bara varit med på en enda landslagssamling och nu öppnar hon upp om mardrömmen som plågat henne senaste tiden.
– Jag kämpade med sömnen under en lång tid. Det önskar jag inte min värsta fiende. Det var verkligen allvarligt, men jag har fått väldigt bra hjälp av det medicinska teamet, säger hon till tv-kanalen och erkänner att det varit mycket tårar.
– När jag har hört om andra som haft sömnproblem tidigare har jag tänkt: ”Men herregud, hur jobbigt kan det vara?”. Men det är hemskt, det har jag insett nu. Jag tror det är en blandning av corona och att jag levt under stor press de senaste åren. Jag är en person med mycket känslor och stressar lätt upp mig.

Tiril Eckhoff har försökt lösa de tuffa sömnproblemen med både meditation och yoga. Nu hoppas hon kunna återvända till skidskyttet igen och komma i form inför den nya vintersäsongen.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons första ord efter oväntade bilderna på norska giganten Therese Johaug: ”Hon förtjänar det”