Armand Duplantis ärliga familjebesked – vägrar göra som pappa Greg gjorde mot honom: ”Han var ganska...”

Armand Duplantis ärliga familjebesked – vägrar göra som pappa Greg gjorde mot honom: ”Han var ganska…”

Armand Duplantis var en jättetalang redan som liten.
Men i framtiden, om Mondo själv får barn, så kommer han inte ta efter pappa Gregs drag.
– Jag älskar stavhopp, men…, säger han.

Armand Duplantis är tidernas bästa stavhoppare, och han har flera världsrekord i sitt namn. Svensken är just nu hela världens hetaste friidrottare, och det är ingen slump att han blev så otroligt framgångsrik.

Ärliga familjebeskedet

Redan som litet barn började Armand Duplantis hoppa i trädgården i USA, och allt var på pappa Gregs initiativ. I dag är Greg tränare till Mondo, och redan innan han föddes så var stavhoppsanläggningen i trädgården, då Armands storebror också hoppade stavhopp.

190824 Armand Duplantis of Sweden with his dad, Greg Duplantis, during the Finnkampen day 1 on August 24, 2019 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Armand Duplantis gästar veckans avsnitt av Framgångspodden med Alexander Pärleros, och avslöjar då att han drömmer om att bilda en egen familj i framtiden.

– Ja, jag vill ha barn och bilda familj, säger han.

Men Mondo kommer inte ta efter pappa Gregs drag med en egen stavhoppsanläggning i trädgården.

– Jag kommer nog inte göra det. Kanske, men jag kommer inte bygga den före mina barn föds, som han gjorde.

LÄS MER: SVT-profilen Jacob Hård öppnar upp om sin stora oro och Armand Duplantis ger ett helt klockrent svar

Kommer inte göra som pappa

Armand Duplantis menar att pappa Greg troligtvis hade en genomtänkt plan om vad han ville att hans söner skulle syssla med.

– Han var ganska strategisk med det, jag vet inte om han hade en stor plan bakom det. Om han ville att vi skulle bli stavhoppare eller inte… Men han älskar stavhopp, han älskar allt med det, säger Mondo.

Armand Duplantis, stavhopp
230614 Armand Duplantis of Sweden during a press event ahead of the athletics competition Bislett Games on June 14, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0457

Mondo ser dock också eventuella saker med stavhopp som inte bara är positiva.

– Stavhopp är en vacker sport och jag älskar allt med det, men det är väldigt komplicerat. Logistiken runt det och allt är komplicerat, det är så svårt att resa, att ha bra anläggningar. Det är så stort och otympligt. Om jag ska ha en egen anläggning behöver jag ett stort hus. Jag måste väldigt bra i många år framöver om jag vill ha ett så stort hus.

LÄS MER: Förklaringen på jättesnackisen om Armand Duplantis – flickvännen Desiré förstod ingenting: ”Det är sjukt”