SVT-profilen Jacob Hård öppnar upp om sin stora oro och Armand Duplantis ger ett helt klockrent svar

I helgen vädrade tv-profilen Jacob Hård sin stora oro.
Nu svarar svenske världsstjärnan Armand Duplantis på bästa sätt.
– Det är det viktigaste för mig, säger ”Mondo” till SportExpressen.

Under söndagskvällen tog regnet fullständigt över friidrottsfesten på Stockholms stadion. Ovädret påverkade både publiktillströmningen och resultaten negativt utan Bauhausgalan samt ledde till ett kaos med stora förseningar på olika grenar.

Hårds oro

Nu kan söndagens Diamond League-tävling i Stockholm få konsekvenser för svensk friidrott. För att färre åskådare och sämre resultat kan leda till att Bauhausgalan tappar sin Diamond League-status och en stor oro har väckts hos tv-profilen Jacob Hård.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jacob Hård, friidrott
191124 Jacob Hård, kommentator på SVT, poserar för ett porträtt under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Då två av kriterierna för att få fortsätta arrangera tävlingar är just publiken och resultaten.
– Det gäller att få till bra galor, en bra ranking för att få behålla sin Diamond League-status. Då är man inte hjälpt av att det regnar, säger kommentatorn i SVT-sändningen på söndagskvällen.
– Man bedömer olika saker. Resultatnivån men också publikintresset, och en del annat, när man betygsätter tävlingarna. Regnet kan ju ställa till det på flera sätt.

LÄS MER: Folkkära tv-profilen Jacob Hård avslöjar sitt absoluta favoritlag i sport-Sverige: ”Blev så när jag var liten”

Duplantis svar

Dessutom tog sig klimataktivister in på löparbanan och påverkade 400 meter häck-finalen. Vilket också kan få allvarliga konsekvenser men det finns en oerhört viktig faktor som räddar Stockholms hopp för framtida tävlingar och det är storstjärnan Armand Duplantis.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, friidrott
230702 Armand Duplantis of Sweden celebrates in men’s pole vault during Bauhaus-galan, part of the Diamond League series, on July 2, 2023 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0496

23-åringen lägger stor vikt vid Bauhausgalan och prioriterar den som en av de viktigaste tävlingarna på säsongen. Han är både ett stort affischnamn och en garant för bra resultat.
– Det betyder allt. Det är så annorlunda att sova i din egen säng och laga din vanliga frukost, sen har du en Diamond League-tävling på kvällen, det är en konstig känsla. Jag älskar att tävla är, det är min favorittävling varje år. Det är den viktigaste tävlingen för mig, förutom VM, erkänner ”Mondo” för SportExpressen.

LÄS MER: Förklaringen på jättesnackisen om Armand Duplantis – flickvännen Desiré förstod ingenting: ”Det är sjukt”

Även Duplantis agent Daniel Wessfeldt betonar hur viktig svensken är för friidrottsgalan i Stockholm.
– Hade inte han varit här… Då hade det varit fel, det hade inte varit bra. Så han är mycket viktig för tävlingen, säger agenten till kvällstidningen. 
– Det är Mondofeber här.

Håller du med om Jacob Hårds oro här? Dela artikeln och säg din åsikt!