Armand Duplantis ärliga bekännelse – erkänner nu stora oron inför OS i sommar: ”Det kommer bli kaos”

Armand Duplantis är jättefavorit i OS.
Men en sak oroar honom.
– Det kommer bli kaos, säger han.

Armand Duplantis är en av hela OS allra största favoriter, alla sporter och grenar inkluderade. Mondo är regerande OS- och VM-mästare, och han har knappt förlorat en tävling under de senaste året.

Stora oron

Mondo hade en halvskakig start på säsongen, men har fortfarande vunnit varenda tävling han ställt upp i. Senast, under inomhus-VM, så var han nära att riva ut sig tidigt, men med kniven mot strupen presterade han när det behövdes som mest, och han säkrade till sist guld. Mondo var dessutom nära att slå ett nytt världsrekord i tävlingen, så det går inte direkt att klaga på formen.

Men det är en sak inför sommarens OS i Paris som oroar honom. När PSG spelade mot Barcelona i Champions League på onsdagen var extrainsatta militärstyrkor på plats i Paris. Anledningen är det terrorhot som finns i hela Europa, som höjts ytterligare efter attentatet i Moskva för några veckor sedan. Matchen mellan PSG och Barcelona hade på förhand, enligt uppgifter, hotats av terrorgruppen IS.

“Kommer bli kaos”

Att säkerheten är skärpt märkts tydligt runt om i Europa, särskilt runt stora evenemang. Det är bara strax över 100 dagar kvar till OS i Paris invigs, och Armand Duplantis är beredd på att det kommer vara omfattande säkerhetsinsatser.

– Det kommer bli kaos, säger han till Expressen.

Armand Duplantis, Mondo
230826 Armand Duplantis of Sweden competes in men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / JM0525

Mondo menar dock att han förhoppningsvis inte är ute mycket efter träningar och tävlingar, och att OS-utövarna kommer befinna sig i en bubbla. Han är redan nu i Paris för ett event med Puma, sin skosponsor. 

– Det är kaosigt som det är! Lägger man till OS samtidigt som allting, det kommer vara folk överallt och mycket som händer. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev