Andreas Almgrens otroliga hyllning av Armand Duplantis går rakt in i hjärtat hos alla svenskar: ”Han är så…”

De är Sveriges två främsta friidrottare just nu.
Andreas Almgren har gjort stor succé och hyllar nu lagkamraten Armand Duplantis.
– Han är den ultimata förebilden för hur en världsstjärna ska vara, säger svensken till Sportbibeln.

Senaste året har varit så oerhört imponerande för friidrottaren Andreas Almgren. Han är i sitt livs form och har slagit rekord på löpande band på flera olika distanser.

Almgrens succé

28-åringen är redan klar för OS på 5 000 meter och 10 000 meter och kommer till sommarens olympiska mästerskap i Paris med en ruggig superform. För två veckor sedan slog han sitt eget svenska rekord på 5 000 meter med 12.59,82 på klockan.

Andreas Almgren, friidrott
230530 Andreas Almgren poserar för ett porträtt under en pressträff inför Folksam Grand Prix den 30 maj 2023 i Stockholm. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN / COP 341 / AM0001

Under torsdagskvällen slaktade han det rekordet med en ny supertid under Diamond League-galan i Oslo. Almgren gick i mål på otroliga 12.50,94 och slog sitt egna rekord med nio(!) sekunder.

Hyllar Duplantis

Andreas Almgren är just nu den sjätte snabbaste europén på 5 000 meter genom tiderna och ett stort medaljhopp till OS. Tillsammans med landslagskollegan Armand Duplantis är de Sveriges just nu hetaste friidrottare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, friidrott
230826 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

Almgren hyllar nu ”Mondo” på allra bästa sätt med en av de vackraste beskrivningarna vi någonsin hört om den svenske världsstjärnan i stavhopp.
– Han är den bästa genom alla tider. Det är otroligt hur han klarar av att dominera så fullständigt. Han är ett unikum, att vara så bra och samtidigt så ödmjuk. Han är snäll, ödmjuk, generös och rolig. Han är ganska avslappnad och den ultimata förebilden för hur en världsstjärna ska vara. Han är en väldigt bra frontfigur för friidrotten, säger Almgren till Sportbibeln.

Visst är det här en otrolig hyllning till Armand Duplantis? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Andreas Almgrens nya toksuccé i Norge – fullständigt krossade svenska rekordet: ”Det finns ännu mer”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev