13-årige Melwin Holms NYA superhopp – slog nytt personbästa igen

Melwin Holm fortsätter att nå oanade höjder som 13-åring.
För två veckor sedan slog han pappa Stefan Holm med 2,01.
Nu har höjdhoppstalangen slagit nytt personbästa – igen.

Det blir bara högre och högre höjder för Sveriges största talang inom höjdhopp. För två veckor sedan gjorde Melwin Holm det otroliga genom att slå nytt personbästa med hela 2,01 och samtidigt slå pappa Stefan Holm.

Redan då försökte även 13-årige Melwin på höjden 2,04 men misslyckades. Men det skulle inte dröja länge för högre höjder. Nu har stortalangen nämligen slagit nytt personbästa med ännu ett superhopp.

Nytt superhopp av Melwin

I helgens Goliatspelen hemma på Sannerudsvallen i Kil så skulle Melwin överraska alla igen. När ribban höjdes upp till 2,02 så visade han alla vilken otrolig höjdhoppstalang Sverige har fått fram genom att glida över och slå nytt personbästa – igen.

Melwin Holm
180610 Melwin Holm looks dejected afterthe men’s high jump National during Bauhaus-galan on June 10, 2018 in Stockholm.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Ett mycket imponerande personligt rekord för att bara vara 13 år gammal. Superhoppet blev även nytt Goliatrekord.
– Ja, han gjorde 2,02, bekräftar Stefan Holm för Sportbladet.

Stefan Holm missade

Men den här gången var inte pappan på plats för att bevittna sonens nya rekordhopp. Istället för hemma i Kil var Holm i finska Tammerfors.
– Jag hann inte hem. Jag var i Tammerfors på Finnkampen. Men folk skickade filmer så jag var fullt uppdaterad på när det hände, säger han till kvällstidningen.

Trots senaste tidens otroliga resultat för Melwin Holm och att utvecklingen pekar spikrakt uppåt vill Stefan Holm ändå varna för att inte sväva iväg för mycket i förväntningar. Och påpeka för sonen att det fortfarande är långt kvar till den absoluta toppen och drömmar om mästerskapsmedaljer.

Melwin Holm
180219 Före detta höjdhopparen Stefan Holm poserar för ett porträtt med sonen Melwin Holm den 19 februari 2018 i Pyeongchang.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91984

”Jag säger till Melwin”

Det kommer komma tuffare tider och då måste man vara mentalt stark för att ta sig igenom det och fortsätta utvecklas.
– Det gick ganska snabbt upp tills jag var 16. Jag gjorde 2,09 inomhus då. Sedan persade jag inte på över ett år. Då var det segt. Jag säger till Melwin och alla aktiva att man måste se en helhet i det. Blir man starkare? Hoppar man längre i någon övning? En tjej som jag tränar slog äntligen pers i somras efter 4,5 år. Det var ett så underbart ögonblick för hela gruppen, säger Stefan Holm till Sportbladet.

Vilken tur då att Melwin har en av världens bästa höjdhoppare genom tiderna som mentor i sin pappa.

Dela artikeln för att hylla Sveriges framtid i höjdhopp – 13-årige Melwin Holm!

LÄS MER: Stefan Holm gör comeback – för att tävla mot sonen Melwin

Melwin Holms nya superhopp – bättre än pappa Stefan för första gången: ”Imponerande”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);