Klart: Stefan Holm gör comeback – ska tävla mot sonen Melwin

Klart: Stefan Holm gör comeback – ska tävla mot sonen Melwin

Nu står det klart att Stefan Holm, 42, gör comeback i tävlingssammanhang – om än tillfälligt. 
På lördag ska han möta sin son Melwin Lycke-Holm, 13, i en tävling i värmländska Kil. 
– Vi ser det som en rolig grej det ska bli roligt att få mötas på tävlingsbanan, säger de i ett pressmeddelande enligt Sportbladet

2008 avslutade Stefan Holm sin långa och mycket framgångsrika höjdhoppskarriär. Och 42-åringen har all anledning att vara stolt över sina prestationer. Holm har bland annat tagit ett OS-guld, fyra guld i inomhus-VM samt ett antal SM-guld. Höjdhoppslegendarens personbästa är 2.40 meter inomhus och 2.37 meter utomhus.

Melwin Lycke-Holm gör supersuccé

42-åringens son, Melwin Lycke-Holm, 13, ser ut att gå en minst lika ljus framtid till mötes. 13-åringen har tagit hela friidrotts-Sverige med storm efter sina överraskande bra insatser. Melwin har vid flera tillfällen tävlat mot överåriga motståndare – och utklassat dem.

I januari ställde han upp i Quality Hotel Games i Växjö och vann med hela 40 centimeters marginal till tvåan. Hans nuvarande personbästa ligger på 1.98 meter – 22 centimeter högre än vad pappa Stefan klarade i samma ålder.

Pappa Stefan gör comeback – ska tävla mot sonen

Nu på lördag ska Stefan Holm göra comeback på friidrottsbanan, 42-åringen kommer att ställa upp i veteranklassen i Stefan Holm-spelen i värmländska Kil. Där kommer han för första gången ställas mot sin son Melwin, som ställer upp i P14-klassen.
– Vi ser det som en rolig grej det ska bli roligt att få mötas på tävlingsbanan, säger Stefan och Melwin i ett pressmeddelande enligt Sportbladet.

DELA om du ser fram emot det här!

LÄS MER: Melwin Holms besvikelse – trots nya KROSSEN med 40(!) centimeter: ”Det är kul att vinna, men…”