Melwin Holms nya superhopp – bättre än pappa Stefan för första gången

Melwin Holms nya superhopp – bättre än pappa Stefan för första gången: ”Imponerande”

Melwin Holm satte nytt personligt rekord med 2,01 i helgen.
Det gör att det 13-årige jättelöftet nu är bäst i Sverige i år – och slog pappa Stefan Holms årsbästa.

13-årige Melwin Holm forsätter att ta stora steg i sin utveckling. Höjdhopparen, som är son till höjdhoppslegendaren Stefan Holm, satte nytt personbästa i Skarakampen under helgen med 2,01.

Melwin delade på förstaplatsen i hela tävlingen med 20-årige Arvid Rydberg och efter tävlingen hyllas han av pappa Stefan.
– Det var imponerande hoppning. Det ser bra ut kan man säga, säger Stefan Holm om sonens tävling till Sportbladet.

Slog pappas rekordnotering

Höjden gav inte bara Melwin Holm nytt personligt rekord. Det innebar även att han nu har hoppat högst i familjen under året.

Melwin mötte pappa Stefan, som hoppade två meter, i en tävling i Kil tidigare i somras där sonen fick se sig besegrad. Men nu kan 13-åringen alltså stoltsera med att vara den som klarat ribban på högst höjd under året.
– Nu kan jag formellt lämna över titeln som familjens bästa höjdhoppare till honom. Det är det som är meningen och det betyder förhoppningsvis att jag är en bättre tränare än hoppare, säger Stefan Holm till Sportbladet.
– Vi har ju alltid kört mot varandra på träning och jag har aldrig slagit honom. Han hoppar alltid högre än mig, konstaterar Melwin efter tävlingen.

Dela för att hylla supertalangen Melwin Holm!