Zlatans totala flyttilska: ”Han pratade inte med mig på tre månader…”

Det var flytten som gav eko i hela fotbolls-Europa – flytten som gjorde PSG till en klubb att räkna med.
Men nu visar det sig att Zlatan aldrig ville gå till PSG.
– Han pratade inte med mig på tre månader, säger agenten Mino Raiola.

Zlatan Ibrahimovic gjorde hela 66 mål på två säsonger i Milan och var glödhet. Då kom flytten som de flesta höjde på ögonbrynen åt. PSG var tidigt inne i sin storsatsning och behövde ett riktigt stort affischnamn. Zlatan var ett av de största på den tiden.

I den franska huvudstaden blev Zlatan även hyllad som en kung under sina fyra säsonger hos PSG. Men det var en flytt som svensken aldrig ville göra. Utan ”Ibra” ville vara kvar i Milan.

I en ny intervju berättar agenten Mino Raiola om Zlatans totala ilska under sommaren 2012.
– Hans flytt till PSG? Om det bara hade varit upp till Zlatan så hade han aldrig lämnat Milan. Adriano Galliani (Milans vicepresident) frågade Zlatan under en middag om han ville lämna och då sa Zlatan nej, säger Raiola i en intervju med Football-Italia.
– Galliani sa då ”Vi kommer aldrig att sälja dig. Din agent sitter också här och där är en flaska champagne. Mino, låt oss skåla på det”.

Men det blev ett löfte som Milan-pampen Galliani aldrig lyckades hålla. För klubbens ekonomiska bekymmer behövde lösas och Zlatans lönepost var en av de allra bästa lösningarna. Därför såldes Zlatan – tillsammans med Milanlagkamraten Thiago Silva.

Och Zlatan blev ruskigt förbannad.
– Du skulle ha sett Zlatans reaktion. Han pratade inte med mig på tre månader och vägrade svara när jag ringde. Han sa heller inte ett ord till Galliani på 18 månader. Den dagen han skulle presenteras i Paris så tvingade han mig att komma och hämta honom i Stockholm med ett privatplan, avslöjar Raiola.

Man undrar ju hur Zlatans reaktion var förra sommaren i samband med flytten till Manchester United…

LÄS MER: Manchester Uniteds helomvändning – efter otroliga Zlatan-videon