Zlatans stora chock – tvingas betala hela 66 000 kronor: "Jag ogillar det mycket..."

Zlatans stora chock – tvingas betala hela 66 000 kronor: ”Jag ogillar det mycket…”

Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles vid årsskiftet.
Och han kommer nog inte att sakna USA särskilt mycket.
– Jag ogillar det mycket för det är inte alla som har de pengar som behövs, säger han i en intervju med italienska GQ.

Han har redan tagit farväl av Los Angeles Galaxy och staden LA. Och allt talar för att nästa flytt nu går tillbaka till Italien.

Zlatan om USA

Zlatan Ibrahimovic lär nog inte sakna livet i USA särskilt mycket efter två säsonger i LA Galaxy. Framförallt inte de kyliga amerikanerna som han stött på.
– Jag uppfattar amerikaner som avslappnade, men i Beverly Hills där jag bor är de lite kalla och reserverade. Jag har exempelvis aldrig sett mina grannar, jag känner dem inte och vi har aldrig hälsat. På ett sätt är det bra, för man stör inte varandra, men ibland hade det varit fint att få ett ”hello” och veta vilka de är ifall något skulle hända, säger ”Ibra” i en intervju med italienska GQ.

190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.

Men det är ändå inte det enda som har stört Zlatan under tiden i staterna. Zlatan har också irriterat sig på amerikanernas vägran att använda kontanter, den märkliga kaffekulturen och chocken över vad det kostar för barnen att spela fotboll.

Zlatans chock

Zlatan tycker att det är alldeles, alldeles för dyrt att spela fotboll i Los Angeles. För sina två barn tvingas han betala 66 000 kronor.
– Det måste sägas att sporten är dyr, mycket dyr. För att mina barn ska spela i ett bra fotbollslag måste jag till exempel betala 3 500 dollar (runt 33 000 kronor) per skalle. Det är inte siffran, utan hela konceptet. Jag ogillar det mycket eftersom det inte är alla som har de pengarna som behövs och sporten borde vara något för alla, eftersom den förenar folk oavsett ursprung. Pelé blev mästare utan någonting, han spelade med en boll gjord av trasor. Fotboll är den finaste sporten i världen, säger han till GQ.

190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

I intervjun slår även Zlatan fast att han kommer flytta tillbaka till Italien. och med stor sannolikhet her nästa klubb i karriären AC Milan.

LÄS MER: Vändningen i natt: Arsenal har ändrat sig – vill nu ha Ljungbergs lagkamrat som ny tränare