Hammarbys chock – efter allt hat mot Zlatan: ”Vi trodde inte det här…”

Zlatan Ibrahimovic har köpt in sig i Hammarby.
Och mötts av rejält hat hemma i Malmö, det kom ändå som en chock för Hammarby.
– Vi trodde inte att det råa hatet skulle bli så starkt, säger klubbens ordförande Richard von Yxkull till SportExpressen.

Det var hela förra veckans stora snackis. När Zlatan Ibrahimovic släppte bomben att han köpt in sig som delägare i Hammarby.

Zlatan utsatt för hat

Nyheten väckte rejäla reaktioner runt om i landet. Men framförallt i Malmö där Malmö FF-supportrarna blev vansinniga av beskedet.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
191008 Zlatan Ibrahimovic after the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Och de flesta är överens om att den nya Zlatan-statyn måste flyttas bort från Stadionområdet. ”Ibra” har även utsatts för hat och hot i form av rasistiska attacker och vandalism på statyn.

Hammarby chockat

Nu har det gått en vecka efter oväntade beskedet men så sent som i måndags natt utsattes Zlatan-statyn för ännu en attack. I Hammarby har man ändå chockats av senaste veckans hat mot Ibrahimovic.
– Alla händelser kring statyn i Malmö och det råa hatet som kom upp till ytan hade vi kanske inte trott skulle bli så starkt. Det är klart att vi visste att det skulle bli reaktioner men kanske inte på det sättet, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till SportExpressen.
– Det är fruktansvärt tråkigt tycker jag, man blir bara ledsen. Det är klart att jag förstår att det blir reaktioner men att det tar sig de uttrycken är tråkigt.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
191127 På denna handoutbild från Hammarby Fotboll ses Zlatan Ibrahimovic hålla upp en Hammarbytröja den 27 November 2019 i Los Angeles. Foto: Hammarbyfotboll.se / handout / BILDBYRÅN

Annars tycker Hammarby att nyheten mottagits väl inom klubben och bland sina egna supportrar.
– Jag tycker överlag att det känns som att det landat bra och vi har fått positiva signaler tillbaka. Jag har inte hört något från spelare och ledare men det kommer jag säkert göra inom kort. Jag tror de kommer reagera positivt och tycker det är kul, det finns som jag sa en härlig aura kring honom (Zlatan) som spelare och person och det är klart att det smittar av sig, säger ordföranden till kvällstidningen.

LÄS MER: Hammarbyprofilens helt klockrena passning till Zlatan – efter omtalade bilden