Så mycket har Zlatan Ibrahimovic betalat för att bli delägare i Hammarby

Zlatan Ibrahimovic äger 25 procent av Hammarby.
Det kostade fotbollsstjärnan sju miljoner kronor.
– Det är väl roligt för Zlatan. Han behöver grejer att göra när hans fotbollskarriär är slut, säger experten Olof Lundh.

Efter att beskedet kom att Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy när hans kontrakt upphör den 31 december så har hela fotbollsvärlden undrat samma sak: Var finns Zlatan Ibrahimovics framtid?

Äger 25 procent

Svensken har inte gett några svar på det – men chockade ändå när han på onsdagen kom med bombnedslaget att han köpt in sig i Hammarby. Svensken tar över 50 procent av den AEG:s – som äger LA Galaxy och tidigare även 49 procent av Hammarby – svenska aktier.

191127 På denna handoutbild från Hammarby Fotboll ses Zlatan Ibrahimovic hålla upp en Hammarbytröja den 27 November 2019 i Los Angeles. Foto: Hammarbyfotboll.se / handout / BILDBYRÅN

Det gör att Zlatan Ibrahimovic nu är ensam delägare till cirka 25 procent av den allsvenska storklubben. Men det är ingen förmögenhet som svensken behöver lägga.

Betalade sju miljoner – eller?

Enligt Expressen så värderade AEG sitt ägarskap till 14 miljoner kronor, vilket gör att Zlatan, i egenskap av att han tar över 50 procent, totalt lägger sju miljoner kronor. AEG Sweden, som bolaget som ägt Hammarby heter, har bara haft som intresse att äga aktier i Hammarby Fotboll, och har såldes inte haft några intäkter sedan 2015.

191008 Zlatan Ibrahimovic after the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

TV4:s expert Olof Lundh har dock svårt att se att Zlatan Ibrahimovic själv betalat för aktierna.

– Jag tror inte han sätter in några pengar. Det står överallt att han investerar i Hammarby. Jag vill se att han sätter in en enda krona. Om man kollar hans affärer så har han aldrig satt in några pengar. Han kommer med sitt namn. Det tror jag han gör här också. Det är ingen kostnad för AEG att ge bort en fjärdedel av Hammarby för det har inte varit någon större investering. Det är väl roligt för Zlatan. Han behöver grejer att göra när hans fotbollskarriär är slut, säger han i Dagens Industri.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!